Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Държавата ще изгради Индустриална зона Кърджали при налични инвеститори

Новите предложения срещу злоупотребите при продажба на горива ще генерират приходи, които ще отиват за инфраструктурни проекти, каза Емил Караниколов

Държавата ще изгради Индустриална зона Кърджали при налични инвеститори

Снимка: Министерство на икономиката

Министерството на икономиката пое ангажимент да бъде изградена Индустриална зона Кърджали, ако бъдат намерени инвеститори. Това става ясно от думите на министъра на икономиката Емил Караниколов, който днес се срещна с областния управител Никола Чанев и представители на бизнеса в региона, съобщиха от Министерство на икономиката.  

„Като основния ни приоритет е да изградим първо инфраструктурата, а именно основните пътища, енергетика, ВиК и съответно канализация. Паралелно с  това ще търсим и инвеститори. Надявам се за региона да има интерес, а след това да привлечем и нови инвеститори”, каза Караниколов, цитиран от пресцентъра на Министерството на икономиката.

Предстои откриване на регионално звено в Кърджали на Изпълнителната агенция за малките и средните предприятия (ИАНМСП), съобщиха още от икономическото министерство. Обмислят се и варианти за откриване на подзвено към регионалния офис в Пловдив на Управляващия орган на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“.

От началото на изпълнението на оперативната програма в област Кърджали са подадени 65 проекта за 40,3 млн. лв. безвъзмездно финансиране. От тях са одобрени 8 проекта за 4,4 млн. лв. Одобрените проекти са за закупуване на ново производствено оборудване.

Относно предложените нормативни промени от Министерството на икономиката и Министерството на финансите за пресичане на злоупотреби при продажба на течни горива, министърът обяви, че мярката ще генерира приходи, които могат да бъдат използвани за решаването на редица инфраструктурни проекти, „имащи икономическо значение за развитието на даден регион“. 

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Изграждат отново барикадите при Софийския университет