IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Е. Захариева: Трябва да се продължи диалогът с Русия за анексирането на Крим

Не се предвижда разполагане на нови сили на НАТО в Черно море, твърди външният министър

22:33 | 04.04.19 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

България е за продължаване на диалог с Русия по въпроса анексирането на Крим. Това заяви във Вашингтон външният министър Екатерина Захариева, която е на среща по повод 70-ата годишнина от създаването на НАТО, съобщава БНР.

По време на форума генералният секретар Йенс Столтенберг неведнъж изрази опасения от „руската агресия“ в района на Черно море след анексирането на Крим. По думите му ситуацията застрашава Грузия и Украйна като подчерта, че те са независими държави, които имат право да правят свой собствен избор. 

Столтенберг говори и за пакет от мерки за засилено присъствие в региона. Според министър Захариева планът не включва разполагане на нови сили в Черно море и залага на повече сътрудничество и координация с Грузия и Украйна. По думите й планът няма да доведе до допълнителни ангажименти спрямо България. 

Мерките бяха обявени след като в продължение на няколко дни действията на Русия бяха представяни като едно от най-големите предизвикателства за Алианса. В обвиненията Москва видя провокация. На въпрос на БНР Захариева определи това като обичайна реакция.

„Русия в много действия вижда провокация, но истината е, че не е бил някой от съюзниците в НАТО, който да е окупирал част от чужда територия и всъщност идеята на всички съюзници е да продължаваме диалог с Русия и че се надяваме този диалог, който водим в съвета НАТО-Русия да доведе наистина до смислен диалог и намаляване на напрежението. Всъщност всички това искаме“, каза още тя. Външният министър се обяви за продължаване на диалога с Кремъл, „за да се върне Русия по пътя към международното право“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 18 rate down comment 7
ABBA
преди 4 години
Очиларката на снимката, която иска да води диалог,защо не припомни на древните шумери (укрите),че янките са им казали, че е нехуманно да минират около целия Донбас,така, че сторици хора, вкл. 27 деца са взривени от пехотни мини!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 24 rate down comment 9
ABBA
преди 4 години
Даже баш военнопрестъпника го признаха за Косовски президент наШиптария.Иначе Милошевич го умориха в затвора, па послеоооопс, ууупс, май нещо не намерихме доказателства за вина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 23 rate down comment 7
serafima
преди 4 години
Продължение:"Жертвите, лишени от един бъбрек, са били затваряни в бараки, докато бъдат умъртвени заради други органи, уточнява тя. Ръководителите от средно и високо равнище на Армията за освобождение на Косово (АОК) са били всички в течение и са участвали активно в контрабандата с органи, пише Карла дел Понте. Тя не уточнява източниците си, а споменава Мисиията на ООН в Косово (ЮНМИК) и достойни за доверие журналисти."ХОРА, бдете, предупреди един чешки журналист преди много години!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 25 rate down comment 9
serafima
преди 4 години
Тази очилата секретарка е доста смешна. Турците не я и забелязаха. Сега има партийно поръчение от ЕК-ЕНП, които чувстват, че си отиват от властта. ТА - с война да се отдели Косово от Сърбия може, за Северен Кипър не говорим, но Крим с референдум да се присъедини към Русия не може! Двуличие и двоен стандарт в чиста форма!Само малко цитат от книгата на Карла дел Понте (някои от вас знаят коя е):"Близо 300 затворници, сред които жени, сърби и други славяни са били изпратени през лятото на 1999 г. от Косово в Албания, където са били хвърлени в нещо като затвор. Там хирурзи са вземали от тях органи, пише швейцарската юристка, която в продължение на 8 г. бе прокурор на Хагския трибунал. След това органите са били изпращани от летището в Тирана към клиники в чужбина, за да бъдат присадени на пациенти срещу заплащане, отбелязва Карла дел Понте в книгата си Ловът, аз и военнопрестъпниците, която излезе миналата седмица на италиански в Италия и е написана в сътрудничество с Чък Судетик, репортер на Ню Йорк Таймс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 19 rate down comment 12
ABBA
преди 4 години
Първото видео е ретроспекция на новото руско оръжие, нямащо аналог - вероятно и в по-далечно бъдеще."Трябва да се продължи диалогът с Русия за анексирането на Крим "Всъщност говорете си, не им пречите :)И да не говорите - пак.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 9
majnata
преди 4 години
Кухата лейка да ходи да продължава диалога ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 15 rate down comment 11
ABBA
преди 4 години
Запада говори само с езика на силата, а тука вече изостава непоправимо:Новейшее российское оружие изменило мирhttps://***.youtube.com/watch?v=0DJuvYR18DoКосмический истребитель шестого поколения пополнит парк ВВС РФhttps://youtu.be/ScJJM-nGfUE?list=PLU-ZojSW9ervGTsLJL3sRxUZ3-EfEem5r&t=826
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още