IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕБВР е инвестирала 450 млн. евро в България от началото на 2016 година

Банката планира да увеличава инвестициите и проектите, които подкрепя в България

09:02 | 02.09.16 г.
<p>
	Лариса Манастърли. Кадър: <em>Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Лариса Манастърли. Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) е инвестирала в България 450 млн. евро за първите осем месеца на годината. Това съобщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria директорът на банката за България Лариса Манастърли.

"Тази сума е рекордна за последните пет години", обясни още тя и допълни, че от централния офис на банката обмислят решение да увеличат инвестициите в страната и да увеличат проектите, в които участват.

На 18 и 19 септември президентът на ЕБВР Сума Чакрабарти ще бъде в София и ще разговаря с премиера Бойко Борисов и други високопоставени чиновници, както и с бизнеса, с които ще коментира именно това намерение на банката  - да увеличи инвестициите в България, анонсира още Манастърли.

Банката работи в три приоритетни области в България - подпомагане на конкурентоспособността и ефективността на българската икономика, финансовото посредничество чрез инвестиции и подобряване на корпоративното управление.

Подробности за проекта на ЕБВР за подобряване на енергийната ефективност в домовете можете да чуете във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:23 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още