IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Единната система за туристическа информация тръгва в началото на 2019 г.

Министерството на туризма е сред първите администрации, които ще предлагат лицева идентификация на ползващите услугите му

16:37 | 26.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

В началото на следващата година се очаква да бъде пусната демо версията на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която ще свързва в реално време информационните регистри на местата за настаняване с Министерството на туризма, Националната агенция за приходите и Министерството на вътрешните работи.

С измененията в Наредбата за категоризация се въвежда възможност за електронно подаване на всички заявления до регистрите ни не само чрез електронен подпис, а и с лицево разпознаване, е напомнила министърът. Ведомството е сред първите администрации, които ще предлагат лицева идентификация на ползващите услугите му. Това ще става по електронен път и до дни ще бъде демонстрирано, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), съобщават от министерството.

С такава идентификация потребителите ще заявяват конкретна услуга и достъп до нашите регистрационни режими. Промяната ще улесни предприемачите и инвеститорите, а предоставянето на административни услуги ще става в много съкратени срокове, е казала Ангелкова. 

Министерството на туризма работи усилено за привличане на инвеститори в сектора и световни брандове от най-висок клас хотелски вериги като Four Seasons, Taj, Marriott и др., е посочила още Ангелкова. Световни вериги като Hyatt и Marriott вече изграждат няколко нови луксозни обекта в София и предстои да насочат вниманието си към Черноморието и вътрешността на страната. Преди броени седмици бе официално открит в столицата и най-новият луксозен хотел от веригата InterContinental в Европа.

Членовете на АИКБ и министър Ангелкова обсъдиха съвместни инициативи за осигуряване на кадри в туризма, за подобряване на транспортната инфраструктура към туристическите обекти, мерки и стимули за удължаване на летния сезон и др.


 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:25 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още