IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една четвърт от българите не могат да отделят почти никакви пари за празниците

Около 60% от анкетираните от КТ "Подкрепа" са посочили, че могат да отделят между 20 и 100 лева за Коледа

17:25 | 15.12.15 г. 1
Една четвърт от българите не могат да отделят почти никакви пари за празниците

Близо една четвърт от хората в България няма да могат да отделят почти никакви пари за празниците, показва анализ на Конфедерацията на труда „Подкрепа“.

Над 1/10 ще могат да похарчат едва по около 20 лева, сочат още данните, цитирани от БНР.

Около 60% от анкетираните са посочили, че могат да отделят между 20 и 100 лева за Коледа, а само 15% биха похарчили над 100 лева на човек. 

Средната сума за коледната трапеза на едно семейство ще е около 100 лева, допълни Валери Апостолов, съветник на КТ "Подкрепа".

„Един от всеки петима българи ще вземе кредит, за да напазарува своите подаръци за Коледа, като това може да бъде кредит от приятели“, казва той.

40% от анкетираните не очакват никаква промяна в начина си на живот през новата година, а 20 на сто са по-песимистично настроени и смятат, че ще живеят по-зле.

Проучването е направено в регионалните структури на КТ "Подкрепа" в областните градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 1
nuclear power plant
преди 8 години
Това са евроатлантическите ценности.Който много яде умира млад.Ще ми ядете вие нема нема.Ще бачкате по 20 часа на ден за гадните капиталисти и банкери а разболеете ли се айде Орландовци.Друго си беше при куманистите дое Нова година гътнеш прасето телето луканки пастърми чинце на корем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още