IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК е одобрила помощ за малките и средни млекопроизводители в България

Общият размер на средствата е 2 млн. лв

21:45 | 23.04.19 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Малки и средни фермери ще могат да кандидатстват за финансова подкрепа при добива и съхранението на сурово мляко, съобщават от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите. 

Общият размер на средствата е 2 млн. лв. Фермерите, които кандидатстват за помощта, ще получат максимално проектно финансиране от 25 хил. лв.

От пресцентъра уточняват още, че подпомагането става възможно след одобрението от страна на Европейската комисия (ЕК) на нотифицираната от страната ни схема за държавни помощи.

Схемата ще се прилага в срок до 31 декември 2020 г. Заявления за кандидатстване ще се приемат до един месец преди изтичане на срока за прилагане на схемата. Целта на финансовата помощ е подобряването на общата производителност и устойчивост на стопанството, по-специално чрез намаляване на производствените разходи или подобряване и пренасочване на производството.

От министерството посочват още, че възможностите за подпомагане са били обявени на провелото се в министерството заседание на Консултативния съвет по животновъдство.

По време на заседанието ресорният министър Румен Порожанов е коментирал, че всички животни трябва да бъдат регистрирани и по този начин да бъде прекратено изплащането на субсидии на недобросъвестни животновъди. Засегнат е бил и въпросът за изчистване на информационната системата ВЕТИС от виртуални животни.

От пресцентъра уточняват още, че по време на заседанието е била представена информация за изпълнението на Националната програма за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на болестите, както и актуална информация за епизоотичната обстановка в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 4 rate down comment 2
Sakamano
преди 4 години
Че защо им трябва да плащат на редактори, при всички извънщатни правописни експерти?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 0
Ivel
преди 4 години
Медия де, всичко се обърка с тези езици.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 0
Ivel
преди 4 години
Да бе, постарайте се поне в заглавията да няма грешки. Нали уж бяхте накога реномирана медиа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 0
polki
преди 4 години
ЕК е одобрила поммощ за малките сиредни млекопроизводители в България---------------какви са тези думи поммощ, сиредни? че по-нататък не ми се чете...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още