IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК одобри пренасочването на 20 млн. евро срещу коронавируса за България

Парите ще се използват за ново медицинско оборудване, животоспасяващи лекарства и лични предпазни средства за здравни заведения

18:45 | 25.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Европейската комисия одобри пренасочването на 20 млн. евро от неизползваните от България средства за кохезионна политика към сектора на здравеопазването.

Парите ще се използват за ново медицинско оборудване, животоспасяващи лекарства и лични предпазни средства за здравни заведения в цялата страна, както и за купуването на 377 апарата за обдишване, над два милиона маски и 177 000 комплекта за тестване, съобщиха от пресофиса на Комисията.

В началото на кризата Еврокомисията реши, че държавите могат да пренасочват неизползваните средства по политиката за сближаване към здравеопазването.

В България Европейският съюз вече е осигурил 71 млн. евро за подобряване на спешните здравни грижи. Те са използвани за ремонта на повече от 230 спешни отделения в страната и за купуването на 400 нови линейки.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:59 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още