Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ЕК временно освободи България от част от ограниченията за работата на превозвачите

До края на май ще бъде възможно водачите на товарни автомобили временно да работят по 11 часа на ден

ЕК временно освободи България от част от ограниченията за работата на превозвачите

Снимка: БГНЕС

Европейската комисия освобождава България временно от част от ограниченията за работата на превозвачите. В съобщението от Брюксел се посочва, че нашата страна е поискала да получи възможност да приложи гъвкавост по отношение на времето за управление, сроковете за почивка и почивките по време на работа, за да се осигури доставката на стоки в страната в условията на епидемия, уточнява БТА. 

Още по темата

ЕК допуска до края на май изключения, които не засягат правилата за максималната продължителност на работното време. У нас ще бъде възможно водачите на товарни автомобили временно да работят по 11 часа на ден. До пет и половина часа се увеличава максималният срок на управление, след който се изисква почивка по време на работа от 45 минути. Водачите ще могат да ползват два последователни намалени седмични срока за почивка от поне 24 часа, ако ползват поне четири седмични срока за почивка в тези четири последователни седмици, от които поне два трябва да бъдат нормални седмични срокове за почивка.

Необходимо е също обезщетението за тези два намалени седмични срока за почивка да бъде ползвано преди следващия срок за почивка. ЕК позволява обичайната седмична почивка да се ползва от водача в превозното средство. Тази възможност ще се прилага, когато превозното средство разполага с подходящи условия за спане за всеки водач и е неподвижно. 

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 15 юли