IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕКО България ще разширява мрежата си от бензиностанции

Досега компанията е инвестирала 260 млн. лв. в строителство на нови съоръжения

11:09 | 26.07.11 г.
Автор - снимка
Създател
ЕКО България ще разширява мрежата си от бензиностанции

ЕКО България ЕАД ще разшири мрежата си от бензиностанции с над 20 нови обекта в следващите 4 години, съобщиха от компанията.

Дружеството планира до 2015 година да увеличи обектите си на територията на цялата страна до над 100, с което цели да достигне позиция в топ три на сектора за търговия с горива на дребно. От компанията не уточниха размера на планираната инвестиция.

В момента компанията оперира на българския пазар с 82 бензиностанции. Най-новата от тях е закупен и ребрандиран обект в кв. „Младост 1” в София.

От стъпването си на българския пазар през 2002 г. до края на 2010 г., ЕКО е инвестирала над 260 млн. лв. в строителство на нови съоръжения, придобиване и модернизиране на вече построени обекти.

През 2005 г. компанията придобива веригата Ekо Petroleum, а през 2008 г. закупи обектите на Tempo Petrol и Opet Aygaz. До началото на 2009 г. ЕКО създава мрежа от 77 бензиностанции и 4 петролни бази в цялата страна.

Компанията е част от най-голямата индустриална корпорация в Гърция - Hellenic Petroleum Group. Групата планира разширяване на мрежата от локални бензиностанции и в Сърбия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още