Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ЕКО България ще разширява мрежата си от бензиностанции

Досега компанията е инвестирала 260 млн. лв. в строителство на нови съоръжения

ЕКО България ЕАД ще разшири мрежата си от бензиностанции с над 20 нови обекта в следващите 4 години, съобщиха от компанията.

Дружеството планира до 2015 година да увеличи обектите си на територията на цялата страна до над 100, с което цели да достигне позиция в топ три на сектора за търговия с горива на дребно. От компанията не уточниха размера на планираната инвестиция.

В момента компанията оперира на българския пазар с 82 бензиностанции. Най-новата от тях е закупен и ребрандиран обект в кв. „Младост 1” в София.

От стъпването си на българския пазар през 2002 г. до края на 2010 г., ЕКО е инвестирала над 260 млн. лв. в строителство на нови съоръжения, придобиване и модернизиране на вече построени обекти.

През 2005 г. компанията придобива веригата Ekо Petroleum, а през 2008 г. закупи обектите на Tempo Petrol и Opet Aygaz. До началото на 2009 г. ЕКО създава мрежа от 77 бензиностанции и 4 петролни бази в цялата страна.

Компанията е част от най-голямата индустриална корпорация в Гърция - Hellenic Petroleum Group. Групата планира разширяване на мрежата от локални бензиностанции и в Сърбия.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Туроператори и екскурзоводи се събраха на митинг пред НС