IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еко министърът разкритикува арестите в Басейнова дирекция-Пловдив

Назначеният преди 40 дни министър е готов да освободи поста още сега, ако това му бъде поискано

10:17 | 25.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Министърът на екологията е Емил Димитров, назначен преди 40 дни, е готов да освободи поста, ако това му бъде поискано, съобщи той пред БНТ. Кандидатурата му беше предложена от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Димитров смени на поста арестувания Нено Димов, обвинен за безстопанственост, причинила водната криза в Перник.

Същевременно Димитров отправи остри критики за вчерашната акция в Басейнова дирекция-Пловдив, при която беше задържана директорката на звеното Цветелина Кънева. Според него става въпрос за проблем, който е от 20 години, а Кънева е на този пост от две години. Икономическа полиция не е заловила този, който не е закрил сондажите, не е заловила и този, който е направил незаконното сметище и издавал фактура да загробва материали. Страда, този, който е директор на Басейнова дирекция, каза още министърът.

"Браво на икономическа полиция. Браво, че там имаше въоръжени мъже. Въпросните сондажи са установени още от 2003 г. Тази жена е на поста си в последните 2 години, тя е съставила актове. Със същия успех шефът на РЗИ беше освободен заради незаконни сметища в реката. Аз помолих човек от София да напусне поста си и да го изпратя в Пловдив. Ще отзова този човек и ще го върна обратно в София", каза Димитров.

"Как не можаха да намерят този в депото, който е издавал и фактури? Аз в момента имам 2 дирекции, които няма да работят - в Пловдив и във Враца", допълни екоминистърът. 

По думите му в река Марица преди 2 години е имало отровена риба. От ековедомството са направили проверка и не са могли да установят каква е била причината за замърсяването. Той обясни още, че незаконните сондажи са проблем в цялата страна.

Министърът подчерта, че в сектора от години са наслагвани проблеми и последният човек, който заеме ръководен пост, бива обвиняван за всичко.

"Не ми е приятно за оставам без кадри", каза още Емил Димитров.

На въпрос дали не съжалява, че е поел този пост, той посочи, че никога не се е радвал, но е „човек, който като поеме пост го работи“. Министърът обясни, че вече е събрал всичко от своя кабинет и ако Коалиционният съвет реши, че иска той да освободи поста, ще го направи. „Не съм човек, който създава конфликти“, заяви Емил Димитров.

„Ще намерим някой глупак като мен да оглави министерство или да оглави дирекция там, за да може след два часа да го арестуват него, за да покажат колко много се работи. Как не можаха да намерят този с депото, който и фактури е издавал“, посочи още Емил Димитров. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още