IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еколози: Санкция за заменките може да бъде избегната с една заповед на агроминистъра

Правителството може би е получило неофициално съобщение от ЕК по казуса, предполагат от екоорганизацията WWF

17:34 | 20.11.12 г.
Еколози: Санкция за заменките може да бъде избегната с една заповед на агроминистъра

По повод на днешния коментар на министър Мирослав Найденов, че Европейската комисия до месец ще се произнесе дали ще ни удържи от евросубсидиите заради незаконни заменки на гори от природозащитната организация WWF коментираха за Investor.bg, че нямат информация за предстоящо решение на Европейската комисия (ЕК) по казуса.

От екологичната организация предположиха, че правителството е получило неофициално съобщение от страна на еврочиновниците и по тази причина министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов предупреждава за големите санкции.

Глобата за страната ни ще бъде няколко милиарда лева, допълниха еколозите. Това представлява разликата между цената, при която са извършени замените на държавни с частни имоти, и пазарните цени на тези имоти.

От WWF, които са част от коалицията „За да остане природа в България“, коментираха още, че всъщност наказанието можеше да бъде избегнато още преди години. Само с една заповед министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов е можел да обяви сделките за невалидни и да поиска връщането на имотите или доплащане на разликата в цената.

Сигнал за неправомерните замени на имоти беше подаден именно от „За да остане природа в България“. След това европейските регулатори започнаха проверка за неправомерна държавна помощ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още