IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експерти от МЗХГ провериха проектно предложение за къща за гости в Нови пазар

Исканата финансова помощ от над 165 хил. лв е за преустройство на съществуваща сграда в къща за гости и ресторант, както и изграждане на детски кът

20:15 | 13.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Министерство на земеделието, храните и горите</em></p>

Снимка: Министерство на земеделието, храните и горите

Специалисти от Министерство на земеделието, храните и горите и Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) извършиха проверка на проектно предложение в град Нови пазар, за т. нар. къща за гости, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Исканата финансова помощ е за преустройство на съществуваща сграда в къща за гости и ресторант, както и изграждане на детски кът. Общият размер на субсидията е 165 152 лв., пише в съобщението.

Проектът е одобрен от Местната инициативна група "Каспичан-Нови пазар" и предстои да се разгледа от ДФЗ. Съвместните проверки на експертите от двете институции имат за цел да удостоверят съответствието между подадения проект и инвестиционното намерение на кандидата.

Собственичката на обекта е обяснила, че къщата е построена със собствени средства и не се е използвала. Тя посочила, че на първия етаж е предвидено да има кухня, складово помещение, ресторант и остъклен детски кът на двора. На втория етаж е предвидено да има 5 стаи за настаняване с общ капацитет от 10 места.

В резултат от днешната проверка се е установило, че на терена има съществуващ обект, който не се ползва от кандидата за лични нужди. Резултатът от проверката ще бъде предаден с доклад на ДФЗ, който ще разгледа проектното предложение за допустимост и одобрение.

Предстои да бъдат проверени още два от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности. Поредността им се определя от медиите. Проверките и резултатите от тях се излъчват на живо във Facebook страницата на министър Десислава Танева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още