Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Ел. Негулова: Мерките не трябва да се отлагат, бизнесът е в тежка икономическа пауза

Председателят на Националното сдружение на малкия и среден бизнес посочи, че фирмите не знаят на какво може да разчитат освен на своите резерви, които намаляват

Ел. Негулова: Мерките не трябва да се отлагат, бизнесът е в тежка икономическа пауза

Снимка: Victor J. Blue/Bloomberg

Ситуацията за малкия бизнес у нас се влошава с всеки изминал ден, а той досега не е идентифициран като имаш нужда от подкрепа. Това е мнението на Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и среден бизнес, заявено в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Най-много пострадали има от малките и средните предприятия. Картината е доста по-неприятна, защото не работят много бизнеси, които не са видими, а безработните се увеличават“, посочи тя.

Негулова съветва да се прецени какъв тип подкрепа може да се окаже и колко бързо и препоръча това да е например директна подкрепа за ликвидност, поемане на част от възнагражденията на заетите лица, но не само на идентифицираните до момента сектори, а на всички.

Според Елеонора Негулова подкрепа може да се търси и по линия на кандидатстването по различни оперативни програми.

„Има механизми, които могат да бъдат преструктурирани, за да се насочи помощта към малките и средните фирми, посочи тя. - Мерките не трябва да се отлагат, защото иначе бизнесът се оказва в тежка икономическа пауза, която няма да позволи рестарт след това.“

Председателят на Националното сдружение на малкия и среден бизнес обясни, че фирмите не знаят на какво може да разчитат освен на своите резерви, които намаляват всеки ден.

Негулова съветва усилията да се насочат към потребление на нещата за подкрепа на малкия и среден бизнес.

От тези, от които зависи вземането на решения, да се погрижат за малкия бизнес“, коментира тя и напомни, че правенето на бизнес е най-вече управление на риска.

„Солидарността и синергията на усилията ще ни изведат от тази криза. Бизнесът трябва да работи и това е основна задача на всички нас“, прогнозира още Елеонора Негулова.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
Давайте помощ, трябват ми спешно 50 хиляди евро, за да изпердаша следващата поръчка за маски от Алибаба, не смогвам на търсенето. Къде е държавата? :-D

Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията