IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Емил Димитров: Не мога да се бъркам в дейността на прокуратурата

Знам само, че има издавани предписания да бъдат закрити сондажи, но предприятието, което е трябвало да го направи, не ги е закрило, каза министърът

14:39 | 24.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Не мога да се бъркам в дейността на прокуратурата. Това каза пред журналисти в Благоевград министърът на околната среда и водите Емил Димитров във връзка с акцията, която се провежда в Басейновата дирекция в Пловдив, цитиран от Радио „Фокус“ – Пирин. 

По думите на Димитров, единственото, което знае, е, че акцията е във връзка със сондажи, за които има издавани предписания да бъдат закрити, но предприятието, което е трябвало да го направи, не ги е закрило. „Предстои да получим информация от прокуратурата. Между другото това е проблем в цялата страна – когато идем в предприятие, в което има незаконен сондаж ние първо го глобяваме, след което издаваме предписание сондажът или да бъде закрит, или да се пристъпи към узаконяване. Съответно се плаща такса за водоползване иначе си взимаш вода безплатно. Много е трудно, когато отидем и кажем, че трябва да го затворим. Изведнъж се почва „Ама ние имаме работници, тука едни млади майки с децата… Какво правим, общината гладува“. Тогава веднага избутвате на преден план за бъдещи безработни от завода, който си е направил незаконен сондаж“, обясни още министър Димитров.

Според него и за благоевградския регион има информация за няколко случая, според които на воля се дупчи и се правят сондажи.

Днес Емил Димитров откри посетителски информационен център към Дирекция „Национален парк Рила“. Той обеща да направи всичко възможно да се изгради информационен пункт до хижа „Рилски езера“, който от три години се бави. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още