Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Endeavor разширява дейността си в ЮИЕ чрез българския си офис

Ще бъдат привличани и подпомагани предприемачи от Сърбия, Румъния, Македония и Албания

Endeavor разширява дейността си в ЮИЕ чрез българския си офис

Бордът на директорите на Endeavor България (отляво на дясно): Христо Илиев, Стефан Гугушев, Калин Радев, Любомир Минчев, Неделчо Спасов, Момчил Василев, изпълнителен директор. Снимка: Endeavor България
 

Българският офис на световната мрежа Endeavor ще има основна роля за разрастването на организацията в страните от Югоизточна Европа. Това стана ясно на организираното от мрежата в София събитие Dare To Scale.

По думите на изпълнителния директор на Endeavor България Момчил Василев това ще стане чрез привличане и подкрепа за предприемачи от Сърбия, Румъния, Македония и Албания. „По този начин ще подпомагаме и развитието на предприемаческите екосистеми в тези страни, пренасяйки опита на България в тази област“, посочи още той, цитиран от Endeavor.

Още по темата

Също така стана ясно, че се водят обсъждания за откриването на представителство на международната мрежа в хърватската столица Загреб.

От мрежата посочват, че тя подпомага 1106 компании в 33 страни като подкрепяният от нея бизнес е създал до момента 1,5 млн. работни места.

По думите на Василев към днешна дата мрежата в България има 21 предприемачи от 13 компании, които са генерирали повече от 140 млн. лв. оборот за изминалата година и са създали над 900 висококвалифицирани работни места. „Мога да ви уверя, че скоро ще чуете за още успешни истории“, каза още той.

На събитието Dare To Scale присъстваха представители на местната предприемаческа екосистема и мрежата на Endeavor – бордът на организацията, ментори, ръководители на компании, фондове и партньорски организации.

„Банките се отварят, за моя изненада дори в България. Буквално до миналата година те обясняваха на всички, че нямат нужда от промяна, защото печалбите им растат и всичко е наред. Тази година се оказва, че всъщност са имали нужда от промяна и ще видим накъде ще се променят“, това заяви Калин Радев, главен изпълнителен директор на Software Group в рамките на Dare To Scale.

Положително мнение изрази и съоснователят на Easy Asset Management Неделчо Спасов, според когото отиващата си 2018 г. по отношение на финансовите услуги е „една страхотна година, може би най-добрата до момента“.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Десислава Танева: Общият добив на пшеница ще бъде около 5,4 мнл. тона