IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Endeavor ще подкрепя български предприемачи с програма за растеж

Dare to Scale Growth Program стартира с основен партньор Пощенска банка и подкрепата на Скейл Фокус и ИАНМСП

17:11 | 23.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Endeavor&nbsp;</em></p>

Снимка: Endeavor 

Българският офис на глобалната мрежа Endeavor търси предприемачи, които искат да развиват бизнеса си на световно ниво. Преминалите през етапите на подбор ще бъдат включени в 4-месечната програма Dare to Scale. Това ще е първата по рода си програма за растеж в България, която е насочена към предприемачи и бизнеси, които вече са преминали ранната фаза на своето развитие и са в началото на разрастване на дейността си.

Пилотният проект се реализира с водещия партньор на бизнеса и иновативната финансова институция в България – Пощенска банка и с подкрепата на една от най-големите български софтуерни компании Скейл Фокус, както и на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. За програмата може да кандидатстват предприемачи от всички сфери на икономиката и без значение от региона в България, в който са позиционирани. Условието е да имат свой вече доказан продукт или услуга на пазара, да са реализирали оборот от поне 200 000 лв. за 2018 година и най-важното – бизнесът им да е с потенциал за глобален растеж. В новата програма могат да участват както компании, работещи от години, така и такива, които са стартирали сравнително скоро.

Плановете са да бъдат избрани до 10 участници, които от септември до декември 2019 година ще преминат през специализирани обучения и интерактивни сесии, водени от успешни предприемачи и лидери от мрежата на Ендевър. В обучението са заложени основните области, от които всяка успешна компания има нужда – управление на организацията, маркетинг, продажби, финансово планиране и набиране на капитал. Програмата ще се провежда в София.

Най-добре представилите се предприемачи ще имат възможност да получат подкрепа и от глобалната мрежа на Ендевър.

Всеки желаещ да се включи в Dare to Scale Growth Program може да попълни кандидатурата си на този линк. Пълната информация за програмата е качена тук.

Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor Bulgaria:

„Чрез програмата Dare to Scale Ендевър си поставя за цел да разшири възможностите пред българските предприемачи да получат достъп до знания и опит в изключително важна за техния успех фаза на развитие – тази на ранния им растеж. На база на световния опит и ресурси на Ендевър ние вярваме, че ще спомогнем за израстването на участниците в Програмата, а с това и за развитието на цялостната икономическа среда в нашата страна. Благодарим за доверието на нашите партньори и съмишленици, с чиято ключова подкрепа успяхме да реализираме този проект.“

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Пощенска банка:

„Ние от Пощенска банка се включваме с много очаквания в този нов и много амбициозен проект и като партньор на Ендевър България предстои да селектираме най-добрите разрастващи се компании и да им предоставим своите ноу-хау, експертиза и финансиране. Искаме да дадем шанс за развитие на перспективни scale-up компании – като част от корпоративната визия на Пощенска банка да инвестира целенасочено в бизнес средата у нас. Ние сме банката на бъдещето, реализираме заедно с нашите клиенти успешно техните идеи, предоставяме им финансови решения за ефективен бизнес растеж. Ние самите също сме иноватори, които променят пазара на банкови услуги и постоянно въвеждат иновативни продукти, вътрешната ни култура насърчава смелите идеи.“

Виктор Билянски, съосновател и главен технически директор на ScaleFocus:

„От началото на Скейл Фокус досега сме работили успешно с много стартиращи компании, за които сме не само софтуерен партньор, но и ментор за техния цялостен растеж и структуриране на бизнеса. Научихме се как чрез много и целенасочена работа да излезеш успешно на чужди пазари и разшириш бизнеса си. Отворени сме да споделим успешния ни модел и да помагаме други български компании да направят същото. Радваме се, че имаме възможността да подкрепим тази програма, защото вярваме, че в България има огромен човешки и иновационен потенциал.“

За Endeavor

Endeavor избира и подпомага предприемачи с големи идеи и бизнеси, които имат потенциал да се разраснат бързо в международен мащаб. Организацията има офиси в 34 пазара, а българският офис е едва 3-и в Европа. Предприемачите, част от Endeavor, са тези, които могат да бъдат ключов фактор за дългосрочен икономически растеж, създаване на работни места и иновации. Те имат потенциал да променят страните си и света. Endeavor предоставя на селектираните предприемачи достъп до пазари, капитал и талант в мрежата си от над 4000 ментори и инвеститори на световно ниво. Предприемачите от мрежата на Endeavor са създали над 1,5 млн. работни места и само за 2018 г. са генерирали приходи от над 15 млрд. долара. Фокусът на Endeavor е върху компании, които вече са успешни в това, което правят, но имат нужда от допълнителна експертиза, контакти, капитал и ресурси, за да предприемат следващата стъпка в своето развитие.

За Endeavor Bulgaria

Endeavor Bulgaria започва своята дейност през юли 2015 г. с цел да разшири присъствието на организацията в Европа. България е едва третата страна в Европа с местен офис след Гърция и Испания. Организацията е подкрепяна от борд на директорите, който се състои от тринадесет доказани предприемачи и бизнес лидери, които вярват в мисията на Endeavor да подсили местната предприемаческа екосистема, като осигури на български предприемачи достъп в глобалната мрежа до пазари, капитал и програми, кадри и обучения. До момента 26 предприемачи от 16 компании са преминали успешно селекционния процес и са станали част от мрежата. От тях към момента офисът активно подпомага 13 предприемачи от 9 компании, които са създали над 500 работни места и са генерирали приходи от над 75 млн. лв. за изминалата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още