IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕС откри "проблеми" при германския авиорегулатор

Според източници на WSJ Федералната служба по авиацията изпитва недостиг на персонал

09:05 | 05.04.15 г.
ЕС откри "проблеми" при германския авиорегулатор

Европейската агенция за авиационна безопасност е констатирала "проблеми" при германския авиорегулатор - Федералната служба по авиацията. Това съобщи вчера Европейската комисия (ЕК) в изявление, цитирано от Ройтерс.

ЕК не уточнява кога е била извършена въпросната проверка, но по данни на вестник Wall Street Journal комисията е казала на Берлин през ноември "да отстрани съществуващите от дълго време проблеми" - месеци преди катастрофата от миналата седмица със самолета на Germanwings, при която загинаха всички 150 души на борда, отбелязва Ройтерс.

Wall Street Journal цитира двама свои запознати с въпроса източници, според които от ЕС са констатирали, че Федералната служба по авиацията изпитва недостиг на персонал, което може да е ограничило възможностите й да извършва проверки на самолети и екипажи, като например медицински проверки.

"Въз основа на препоръките на Европейската агенция за авиационна безопасност комисията е обърнала внимание на Германия относно проблемите, за да изиска решаването им. Отговорите на Берлин понастоящем се анализират", заяви говорител на ЕК в изпратено по имейла изявление до Ройтерс.

"Направени са констатации за всички държави членки от ЕС и това е нещо нормално, и се случва редовно. Това е част от система за непрекъснат надзор: констатациите биват последвани от действия за отстраняване /на проблемите/, подобно на одитен процес", посочва още говорителят на комисията, без обаче да уточнява какви са били въпросните констатации на европейския авиорегулатор за Германия.

Говорителка на Федералната служба по авиацията каза, че такива проверки на Европейската агенция за авиационна безопасност има по няколко годишно. По думите й германският авиорегулатор е отговорил на едноцифрен брой критики, които са му били отправени при извършените проверки, и сега отговорите се анализират от европейския авиорегулатор.
(БТА)
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:28 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още