IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ева Майдел поема председателството на Европейското движение

Българският евродепутат получи подкрепата на различни политически сили и е първата жена, оглавила организацията

14:02 | 25.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: ГЕРБ</em></p>

Снимка: ГЕРБ

Българският евродепутат Ева Майдел беше избрана за председател на най-голямата европейска организация - Европейско движение, съобщават от пресслужбата на българските партии, част от Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламнт.

Европейското движение е мрежа от проевропейски организации от 39 държави, в която влизат неправителствени организации, профсъюзи, бизнес организации, политически партии, местна власт. Организацията European Movement International е създадена преди повече от 70 години, а за първи път нейният председател е жена. 

Ева Майдел спечели подкрепата на различни политически сили, сред тях ЕНП, социалисти и АЛДЕ. Българският евродепутат вече обяви и какви ще бъдат приоритетите й, както и как практически организацията може да помогне на гражданите.

"Първо, изключително важно е да не работим за гражданите, а идеите, които осъществяваме, да идват от гражданите, т.е. да събудим истинския дебат в Европа, за бъдещето на Европа, с участието на гражданите",категорична е Майдел.

Друг важен акцент на нейната работа ще бъде поставен върху активността на младото поколение. "Само чрез тяхната идейност, активност, ние можем да направим така, че нужните приоритети да бъдат осъществени днес, но и в утрешния ден", смята депутатът. Тя планира и засилване на мрежата на настоящите всички 39 национални организации, така че "гласът на Европа да се чува много по-силно и от техните столици". 

"В момента Европейският съюз е изправен пред редица предизвикателства. Организация, която обединява толкова много различни организации, представляващи интереса на милиони европейци, наистина може да допринесе в дебата за бъдещето на Европа така, че Европа да взима по-бързо решения, да бъдат ориентирани към нейните граждани, заедно с тях да взимаме тези решения и да направим така, че политиките да не са реагиращи на определени последствия и следствия, които се включват, а по-скоро много активно да отговарят на предизвикателствата, които ни очакват", коментира още Майдел в коментар как организацията може да помогне на ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още