IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Евгени Крусев: Промени в маршрутите няма, но са възможни закъснения на рейсове

Следващата седмица започва ремонтът на от 13 август започва ремонтът на булевардите „Арсеналски“ и „България“

15:20 | 11.08.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Няма да се променя маршрутът на градския транспорт при ремонтите на булевардите „Арсеналски“ и „България“, но са възможни закъснения. Това каза пред журналисти заместник-кметът на Столична община по направление „Транспорт“ Евгени Крусев след инспекцията на ремонта на кръстовището при Ректората на Софийския университет, цитиран от Агенция „Фокус“. Във връзка с ремонтите по бул. „Арсеналски“, бул. „България“ и около паметника Левски, заместник-кметът поясни, че тези три проекта са последната вълна от започващи ремонти в столицата. 

„От 12 август се затваря бул. „България“ в участъка между бул. „Иван Гешов“ и бул. „Гоце Делчев“ в платното в посока Бояна. Успоредно с това тръгва трамвайна линия № 7. Днес вече правят последни проби и изпитания с трамвайни мотриси по новото трасе. Резултатите показват, че всичко е наред, така че от утре трамваят тръгва и затваряме пътните платна. Очакваме за около две седмици строителите да се справят с платното в посока Бояна. Това зависи от метеорологичните условия. Ако те са благоприятни, съответно да се справят в срок и да се прецени дали да се прави платното в посока центъра“, каза Крусев.

По думите му от 13 август започва ремонтът и на бул. „Арсеналски“. Крусев уточни, че там движението няма да се спира, а ще бъде отклонявано в едното или в другото платно. Относно ремонта около паметника Левски, Крусев уточни, че от понеделник започва работа по самия булевард. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
пасъм
преди 5 години
Арсеналски е притворен още от петък сутрин 10 август
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още