Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Евгени Кънев: България трябва да създава висока добавена стойност

Износителите ни трябва да са по-гъвкави, съветва управляващият съдружник на Инвестиционна консултантска компания "Маконис"

Евгени Кънев: България трябва да създава висока добавена стойност

Снимка: Архив Ройтерс

България като цяло се развива стабилно макроикономически. На фона на други държави в Европа у нас има сравнително добра политическа стабилност. Рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" (Standard&Poor's, S&P) потвърди дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута 'BBB-/A-3'. Това отбеляза Евгени Кънев, управляващ съдружник на Инвестиционна консултантска компания "Маконис", в предаването "Светът е бизнес" на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

"От търговската война България ще поеме ефектите от промените във външната среда както винаги, този път чрез салдото във външната търговия. Българският експорт представлява две трети от БВП. Основните ни партньори са в Европейския съюз, който пък на ниво Германия, най-вече, е изключително интегриран в световните търговски потоци. Когато има неяснота във взаимоотношенията, първият индикатор е намаляване на инвестициите, коментира Евгени Кънев. "Това намалява потребителското търсене, а така ще се засегне глобалния растеж, каквито са и очакванията. Тук на помощ идват гъвковостта, планирането, реакциите на нашите износители дали могат да диверсифицират пазарите", допълни той.

Според него в геополитическата битка теренът за сражения на първо място ще са технологиите. Той прогнозира, че Китай може да развие собствени разработки, въпреки че е "уязвим по отношение на износа“.

"В България трябва да се научим как да създаваме висока добавена стойност“, съветва управляващият съдружник на Инвестиционна консултантска компания "Маконис".

Вижте повече от разговорапо-късно във видео материала.

гледано: 1151   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Участъкът от магистрала Хемус от Ябланица до Боаза е готов на 81%