Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Евродепутатът Емил Радев: Това, което прави България, е за пример

Надявам се да запазим добрия тон в тази предизборна кампания, да се дебатира наистина бъдещето на Европа, коментира той по повод предстоящите избори

Евродепутатът Емил Радев: Това, което прави България, е за пример

Снимка: Архив Ройтерс

Темата за миграцията, за сигурността по европейските граници, за повишаване на доходите, за влизането на България в Шенген и в Еврозоната, ще бъдат теми, които ще се дискутират през следващите няколко месеца, каза в интервю за БТА евродепутатът Емил Радев.Той изрази надежда в предстоящата предизборна кампания за изборите за Европейски парламент да бъде запазен добрият тон и дебатът да бъде наистина за бъдещето на Европа.

"Надявам се да запазим добрия тон в тази предизборна кампания, да се дебатира наистина бъдещето на Европа, европейското ни бъдеще, сигурността, която носи членството ни в Европейския съюз. А европейското бъдеще на България, първо, ни носи сигурност, стабилност, а също така виждаме, че успяхме да договорим за следващия програмен период за кохезионна политика милиарди повече за България" каза Радев. 

Евродепутатът бе в Силистра за представянето на енциклопедията "България в Балканските войни /1912 - 1913/ с авторски колектив д-р Тодор Тодоров, доц. д-р Милен Куманов от БАН и Десислава Костадинова - докторант към БАН. Според Емил Радев енциклопедията трябва да бъде представена и в Европейския парламент и той пое ангажимент да подготви това представяне.

Кандидатурата на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев бе издигната в Силистренско за участие в предстоящите избори за Европейски парламент. Това е първата кандидатура, огласена от политическа формация в района. Радев се занимава с политика от 2007 година. 

Още по темата

Относно предстоящите избори той коментира още, че на европейско ниво кампанията ще бъде доста тежка. „Виждаме покачване на влиянието на популистките и националистическите формации. За съжаление, след всяка една криза виждаме надигане на популистите. Ето - след като стотици, хиляди мигранти влязоха в Италия, популистите дойдоха на власт с обещанието да спрат мигрантската криза. Но вече доста време откакто са на власт, също не могат да се справят с мигрантската вълна. Ясно е, че трябват общоевропейски усилия на всички държави-членки, на Европейския съюз като цяло, за да се справим с настоящите проблеми като миграция, като терористична заплаха, като спад в икономиката, за по-голям растеж, за да можем да дадем сигурност на европейските граждани, да можем да осигурим икономически растеж, да можем да преодолеем кризи като Brexit, която предстои и колкото повече минава времето, колкото наближава 29 март, виждаме, че отиваме към твърд Brexit. Това ще е още едно голямо сътресение за Великобритания, но и ще създаде лек икономически хаос и в Европейския съюз. Това са общоевропейските теми“, обясни политикът.

Той изрази надежда, че добрият тон ще бъде запазен и дебатите ще бъдат посветени на бъдещето на Европа.

„Много се надявам да не бъде дискредитирана въобще европейската идея с цел да се постигнат някакви чисто партийни ползи. Защото европейското бъдеще на България, първо, ни носи сигурност, стабилност, а също така виждаме, че успяхме да договорим за следващия програмен период за кохезионна политика милиарди повече за България“, каза още Радев. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Радев наложи вето на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие