IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалстарт на делото срещу Десислава Иванчева

Спецсъдът не даде ход по делото срещу бившия кмет на софийския район „Младост“ заради неполучен навреме обвинителен акт

16:48 | 07.09.18 г. 3
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Фалстарт на делото срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева. Специализираният наказателен съд (СНС) отложи процеса, тъй като Иванчева не е получила обвинителния акт срещу нея в законовия срок, след като първоначално отказала да го получи.

Специализираният съд отложи и делото, и решението си дали да пусне Иванчева на свобода, предава bTV.

Още не са готови всички експертизи за нейното здравословно състояние.

Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия кмет на района “Младост” Петко Дюлгеров са обвиняеми за вземане на подкуп от 70 000 лева. 

В залата се яви и пострадалият - строителният бизнесмен Александър Ваклин.

„Всичко ставаше чрез посредник – Дюлгеров. Аз му ги дадох половин час преди задържането. По телефона му звънна по Вайбър Иванчева, той вдигна, уговорила се за след половин час, аз предадох парите, той отиде на срещата. Вие ще видите и че съдебното производство не е на базата на моя сигнал, а на сигнал няколко месеца преди мен”, посочи Ваклин.

Адвокатът на Иванчева Марин Марковски поиска промяна на мярката й за неотклонение задържане под стража. "Когато моята клиентка невинна седи в затвора, не съм доволен от развоя. Аз се надявах, че прокуратурата ще прояви кураж, смелост и бих казал достойнство да прекрати", заяви адвокатът на Иванчева Марин Марковски.

Процесът не можа да започне, тъй като Иванчева и Петрова, и техните адвокати не са получили навреме обвинителния акт, допълва БНР.

Според съда всички страни са редовно призовани с изключение на подсъдимите и не е спазен седемдневният срок за дело след връчване на документите по него. Иванчева е получила обвинителния акт на 31 август, петък. Според съдия Иво Хинов въпросният 7-дневен срок изтича чак в края на днешния работен ден и уважи исканията на подсъдимите да им се даде възможност да се запознаят с материалите.

Разпоредителното заседание беше насрочено наново за друга дата -13 септември, четвъртък, в 13,30 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Не мога да преценя дали Иванчева е виновна или не, но със сигурност СЪДБАТА ще даде знак и покаже ИСТИНАТА и ЛЪЖАТА разграничавайки по този начин ДОБРОТО от ЗЛОТО.БИ БИЛО МНОГО НЕЧОВЕШКО АКО Е НЕВИННА ДА БЪДЕ ИЗТЕЗАВАНА ПО ТОЗИ УНИЗИТЕЛЕН ЗА ВСЯКО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО НАЧИН.БОЛКАТА МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕГЛЪТНАТА , НО УНИЖЕНИЕТО ТРУДНО, особенно ако човек е горд и държи на името си. Начина по който се държи ИВАНЧЕВА показва , че тя ще се бори до последно за да ЗАЩИТИ ТЕЗАТА ЧЕ Е НЕВИННА.АМИ АКО НАИСТИНА Е ТАКА??Тогава имената на някои хора ще бъдат отписани от КНИГАТА НА ЖИВИТЕ.. СЪДБАТА Е ТОЧНА И БЕЗКОМПРОМИСНА.ТЯ ще отреди на всекиму заслуженото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 1
serafima
преди 5 години
Това е предупреждение към останалите честни хора - да не дръзват да се противопоставят на мутро-мафията и на ИПОНеца Бойко Борисов !!! За назидание !!!!!! Това е унизително, нечовешко и скандално отношение на властта към Човек, който дори не е доказано виновен !!!!!!! ЦЕЛТА Е : Иванчева да бъде смачкана, а всички останали да видят как мафията у нас постъпва с хората, които са отказали да й слугуват. ЗА НАЗИДАНИЕ !!!!!Цар киро изкара затвора си в болница, без да го връзват - явно кметицата е по-опасна и от наркотрафиканта Брендо, когото от МВР изобщо не се и канят да търсят. .Омеpзена съм.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
Shadow1
преди 5 години
Аз пък не вярвам да вземе подкуп по такъв глупав начин и мисля че е натопена. Ето аз никога не съм вземал подкупи но веднага мога да ви кажа за поне два по-умни начина да го направя. 1. В някаква криптовалута - биткойн или друга криптовалута. 2. В офшорна сметка на чуждо име.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още