IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Големите ремонти в София приключват на 15 септември

През есента се очаква пристигането на 13 нови трамвая и на 15 електрически автобуса

10:13 | 16.08.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: БТА, архив</em></p>

Снимка: БТА, архив

Повечето от големите ремонти в София ще приключат до началото на учебната година. Това каза по БНТ кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Работата ще продължи на улица "Сребърна", където се изгражда нов канализационен колектор. В заключителна фаза е подмяната на асфалта на бул. "България", където работите ще приключат до края на месеца. До 10 дни се очаква подновяването на реконструкцията на Западния парк. Там работите са били замразени през лятото заради необходимостта да се преправи проекта, в който е бил изпуснат съществуващ колектор край входа.

В срок се движат и дейностите по третия лъч на метрото, като строителните работи ще приключат в края на октомври. До средата на 2020 г. ще завърши и изграждането на следващата отсечка - от "Овча купел" до "Горна Баня". След пускането й над половин милион души ще ползват дневно метрото.

Това е мой личен приоритет. Не допуснах да се спре, защото спирането и пускането на метрото не е детска играчка. Много е важно строителството да продължи. Имаме планове и проекти за следващите отсечки, посочи Фандъкова.

Кметът на София съобщи, че през есента се очаква пристигането на 13 нови трамвая и на 15 електрически автобуса. Вече са поръчани още 82 автобуса, 25 трамвая и 30 тролея.

Фандъкова увери, че няма да има проблеми с парното през следващия отоплителен сезон и че вече е уточнена схемата на разплащане от "Топлофикация" към "Булгаргаз".

По отношение на местните избори, Фандъкова заяви, че ще обяви решението си дали да се кандидатира за нов мандат в началото на септември. Тя обаче добави, че предстоят промени в екипа на ГЕРБ в София.

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 4 години
Точно навреме ще спрат ремонтите (ако спрат). ТОЧНО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, за да блесне данка селянданка, нашата учителка по руски. Друго не може да се каже за нея. Тя си е поставена от Борисов и си работи по поръчка (зле). То не беше подигравка с хората с ремонтите около НДК, то не беше с "Граф Игнатиев". Не очаквам учителката по руски с партийно поръчение да се държи по-достойно. И все пак - излиза да каканиже благи призказки и се усмихва оФчо, а проблемите се остават. В самия център на София тротоарите на малките улици са като след бомбардировките над София от англичани и братята американци. Аз живея на такава улица. А за перките на акули да не говорим.Но Данка знае, че става дума за корупция и за много пари.Кметът на София Йорданка Фандъкова наистина смята българите за ***. Фалшива новина била информацията за скъпи и прескъпи пейки, с каквито общината щяла да премени града. Не били обикновени пейки, както пишели вражески медии, а нещо невиждано досега в световната архитектура. Прави са от общината да я защитават: не струват 10 хилядарки, а 10 218,60 лева.Кметът на София Йорданка Фандъкова не е това, което изглежда. Нашата учителка по руски от Белчин баня е усмихнатото лице на мафията и пое много трудна задача от Боко. Остана й оФчия поглед и да се прави на добра, като каканиже ВИНАГИ само добри новини. Да сте чули да коментира въздуха в София, кражбите, скапаните ремонти? Нито е това, което чувате да се лее от устата й. Скромното, дори семпло поведение, е параван. Мирише на пари и корупция - много пари и много корупция. Затова и се опитаха да смачкат Иванчева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
vzhekoff
преди 4 години
Язовирите как са ? Преди редовно ни информираха как кметицата е посетила поредния язовир. Това е важно, особено когато публиката се вълнува от второстепенни неща като ремонта на графа или недостига (след 10г. кметуване) на 3000 места в градините...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още