IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Заплатите на шофьорите в столичния градски транспорт ще надхвърлят 1800 лв.

За извънреден труд шофьорите и ватманите ще могат да получават допълнително и до 200 лв месечно, каза кметът на София

11:20 | 14.03.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Заплатите на шофьорите и ватманите от столичния градски транспорт ще надхвърлят 1800 лв. Това ще бъде средното брутно месечено възнаграждание след увеличението на възнагражденията, които предвиждаме . Това коментира в ефира на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя призна, че в системата на столичния градски транспорт има проблеми, един от които е липсата на достатъчно шофьори и ватмани. „Това води до затруднения, защото служителите натрупват сериозни часове извънреден труд, което е недопустимо, защото означава повече рискове и за пътниците“, обясни градоначалникът.

Предстои днес Столичният общински съвет да гласува увеличение с 10% на заплатите на шофьорите от 1 април, което е второ от началото на годината.

След повишението работната заплата ще достигне 1150 лв, като водачите имат право и на до 100 лв. бонуси за добра работа. Така средното брутно работно възнаграждение става над 1800 лв. уточни Фандъкова.

За извънреден труд шофьорите и ватманите ще могат да получават допълнително и до 200 лв месечно, каза още тя и допълни, че средствата, нужни за увеличението, ще са за сметка на бюджета на Столична община.

Йорданка Фандъкова се надява, че след днешното решение на Общинския съвет столицата ще успее да запази кадрите, които работят в системата на градския транспорт и ще бъдат привлечени и нови.

Все още се водят и преговори със синдикатите, които настояват увеличението на заплатите да бъде всяка година с по 10% в рамките на 3 години.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
Investitor33
преди 5 години
1800 лв щеше да е добре ама ако беше нето, а не бруто, както е в случая. А 1150 лв е обидно ниска заплата за шофьор на градския транспорт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 1
Sandy
преди 5 години
1800 ама БРУТНО.. хи - хи ! Те затва вече и 40 - 50 годишните бягат през глава от тази корумпирана страна управлявана от крадци и мутри - разбойници. И *** и турците бягат, ще останат само ***, ама и те ще измрат, щот като няма хора, няма да има и трохички по пода. Правете си сметка накъде върви тая държава, а ония ми угоени *** облечени в костюми и вратовръзки ми говорят за чакалня, еврозона и евро. Ще видят еврозона и евро тогава, когато си видят вълната на ауспусите през огледало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още