IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филип Морис с отличие за топ работодател в България

Човешкият фактор е ключов в изпълнението на мисията ни за изграждане на бъдеще без тютюнев дим, поясняват от компанията

14:19 | 05.02.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Компанията</em></p>

Снимка: Компанията

За трета поредна година „Филип Морис България“ бе отличена с награда за най-добър работодател от водещата международна организация Top Employer Institute. Компанията получи сертификата „Top Employer“ за добрите си практики в областта на подбора и развитието на таланти, обученията, които предоставя за развитие на лидерски умения, управление на кариерата и възможности за растеж,  организационна култура, заплащане на труда и допълнителни придобивки.

„Човешкият фактор е ключов в изпълнението на мисията ни за изграждане на бъдеще без тютюнев дим“, заявяват от „Филип Морис България“. Сертификатът „Top Employer“ затвърждава визията ни за привличане, задържане и развитие на талантите в компанията чрез програми за управление на кариерата, професионални обучения, възможности за израстване и заемане на различни роли, както и създаване на подходяща среда за професионално и личностно развитие, допълват от компанията .

Световно признатият сертификат „Top Employer” се връчва на водещи работодатели като отличие за прилагане на високи стандарти и добри практики в управлението на човешките ресурси и осигуряването на благоприятна работна среда с възможности за развитие за служителите. От 25 години насам водещият международен институт  „Top Employer Institute“ е сертифицирал над 1300 организации в над 115 държави по света, като прилага единни глобални стандарти за сертифициране на работодатели с високи постижения в управлението на човешките ресурси. Организацията описва в своите издадени книги най-добрите стратегии за развитие на човешките ресурси и отличилите се работодатели и мениджъри по света.

Сертификатът се връчва всяка година на избрани компании след детайлен мониторинг, в който се оцяняват вътрешните процеси на работа в компанията за подбора, управлението и задържането на таланти. Оценката се изготвя от независимо авторитетно жури след 6-месечен анализ на база на установени глобални критерии от международния институт и  въведените от работодателя концепции, процеси и инструменти за управление на човешките ресурси.

„Филип Морис България“ ЕООД е част от „Филип Морис Интернешънъл“ (PMI), водещата международна компания в производството и разпространението на тютюневи изделия в света с над от 150-годишна история. Компанията разполага с 48 производствени мощности в 32 държави, като повече от 150 милиона потребители по света избират нейните продукти.

От повече от десетилетие PMI е посветена на идеята да осъществи безпрецедентна промяна в историята на компанията и индустрията, като замени цигарите с бездимни продукти. Именно с тази цел над 400 учени, инженери и експерти в различни области от двата развойни центъра на компанията в Швейцария и Сингапур разработват нови продукти, които да бъдат по-малко вредна алтернатива на цигарите.  Днес в България  за „Филип Морис България“ ЕООД работят 95 висококвалифицирани  служители, които споделят ценностите и визията на PMI за изграждане на бъдеще без дим, ангажирани са с целите ѝ и се гордеят с успехите ѝ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още