IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FlixBus възобновява дейността си в България

Зелените автобуси пътуват директно до четири европейски държави

12:59 | 16.06.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

От 19 юни FlixBus възобновява своята дейност на територията на България. Пътниците от София и Пловдив ще могат отново да пътуват със зелените автобуси директно до 4 европейски държави, съобщават от транспротната фирма.

Първоначално FlixBus ще обслужва дестинации от оригиналната си мрежа до градове в Германия, Австрия, Словения и Хърватска.

Тъй като дейността на зелените автобуси постоянно се възобновява във все повече европейски държави пътниците могат са пътуват и до други дестинации чрез прекачване в градове като Мюнхен, Залцбург и Загреб. Пътуванията могат да бъдат резервирани онлайн. На основа на клиентското търсене мрежата ще бъде постепенно разширявана.

За своето завръщане транспортният доставчик е подготвил и нова хигиенна концепция.

Всички автобуси ще бъдат старателно дезинфекцирани след всяко пътуване. За момента влизането и излизането е възможно само през задната врата на автобуса. Безконтактна дигитална проверка на билетите и дезинфектант на борда са също част от взетите мерки за хигиена. В чакалните и по време на качване и слизане от автобуса стандартното разстояние от 1.5м трябва да бъде спазвано. Що се отнася до тоалетните на борда, те ще бъдат заключени. Носенето на маска или средство предпазващо носа и устата е също задължително по време на качване, слизане и през цялото пътуване. 

Пътниците получават най-важната информация за безопасност заедно с потвърждението на своя билет при закупуване онлайн. Допълнително се поясняват и от шофьорите на борда на автобуса. FlixBus продължава да спазва препоръките на здравните и правните органи. „Насърчаваме пътниците да изпълнят своята част от спазването на предпазните мерки, да следват препоръките на борда и най-важното да пътуват само ако нямат симптоми. В благодарение на нашата политика за анулиране пътуванията могат да бъдат лесно и гъвкаво променяни”, каза още Ласло Арани.

Освен в България, FlixBus възобнови дейността си и в други държави като Германия, Австрия, Португалия, Полша, Чехия, Словакия, Италия и Дания. Пътниците, които искат да пътуват по международни релации, е добре предварително да се информират относно изискванията за влизане в чуждата страна.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още