Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Фонд „Земеделие” приема проекти за инвестиции в лозаро-винарския сектор

Общият бюджет по мярката е 34,4 млн. лева, а максималната стойност на един проект не трябва да надхвърля 800 хил. евро

Фонд „Земеделие” приема проекти за инвестиции в лозаро-винарския сектор

Снимка: Pixabay

Държавен фонд „Земеделие” започва да приема проекти по мярката за инвестиции в предприятия от лозаро-винарския сектор. Срокът е до 19 февруари, съобщават от Фонда.

Общият бюджет по мярката „Инвестиции в предприятия“ е 34,4 млн. лева, а максималната стойност на един проект не трябва да надхвърля левовата равностойност на 800 хил. евро.

Целта на финансовата помощ е да адаптира винарските предприятия към изискванията на пазара и да повиши конкурентоспособността им, напомнят от Фонда.

Още по темата

От финансова подкрепа по мярката могат да се възползват предприятия, вписани като винопроизводители в лозарския регистър, поддържан от Изпълнителната агенция по лозата и виното, както и организации на производители, асоциации на организации на производители и браншови организации в сектор „Винено грозде".

Запазват се и допустимите за финансиране дейности, като закупуването на нови машини и съоръжения, свързани с процеса на производство и съхранение на вино, както и строително-монтажни работи по изграждане, надстрояване, пристрояване или реконструкция на сгради, предназначени за производство и съхранение на вино, контрол на качеството на произведените вина и др.

Таванът за финансиране на един проект е до 800 хиляди евро, а за целия период на националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор един кандидат не може да получи повече от 2 млн. евро.

За да се спазят противоепидемичните мерки и да няма струпвания на хора, от фонд "Земеделие"  припомнят на кандидатите, че трябва да имат предварително записан час за подаването на проекта, а с тяхна помощ фондът е изготвил анализ на най-често допусканите грешки в предишни проекти.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Пандемичните спестявания глобално са основно към банкови депозити