Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Фонд "Земеделие" приема заявления за компенсиране на загуби от пандемията

С бюджет от 14,7 млн. лева ще се подпомогнат секторите „Плодове и зеленчуци", „Маслодайна роза" „Винени лозя", „Декоративни растения" и „Животновъдство"

Фонд "Земеделие" приема заявления за компенсиране на загуби от пандемията

Снимка: Pixabay

Фонд „Земеделие“ започва от днес да приема заявления за подпомагане по антикризисната Covid мярка за компенсиране на загубите, които фермерите претърпяха заради пандемията.

Още по темата

Бюджетът на мярката е 14,7 млн. лева.

Документи за извънредното подпомагане за земеделските стопани по мярка Covid-1 ще се приемат в общинските служби по земеделие. На финансиране подлежат фермери от секторите „Плодове и зеленчуци“, „Маслодайна роза“, „Винени лозя“, „Декоративни растения“ и „Животновъдство“, в това число говеда, биволи, овце и кози.

Важно е да се знае, че при този прием могат да кандидатстват земеделци, които или до момента не са подавали заявления за подпомагане, или за подавали, но не са били одобрени за финансиране.

Задължително е заявителите да са регистрирани като земеделски производители.

По Covid мярката един земеделец може да получи не повече от левовата равностойност на 7 хил. евро. Финансовата помощ се изплаща под формата на еднократна сума.

За допустимите за подпомагане кандидати размерът на финансовата помощ е в зависимост от установената допустима за подпомагане площ със съответната земеделска култура по схемите за обвързано подпомагане за Кампания 2020 или размера на установената допустима за подпомагане площ по СЕПП за Кампания 2020 г. за културите, които не се подпомагат по схемите за обвързана подкрепа.

Размерът на подпомагането за животновъдите се определя от броя на установените допустими животни от съответния вид по схемите за обвързано подпомагане за Кампания 2020 и схемата за преходна национална помощ за овце майки или кози майки, обвързана с производството за Кампания 2020.

Крайният срок за подаване на документи е 4 юни.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кирил Петков ще сезира прокуратурата за ремонта на язовири с пари от ДКК*