IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фондация "Атанас Буров" обяви стипендии за бъдещи млади финансисти

Сертификатите имат голяма тежест във финансовата индустрия, каза Георги Български, настоятел на фондацията „Атанас Буров“

19:50 | 17.06.22 г.
Фондация "Атанас Буров" обяви стипендии за бъдещи млади финансисти

Фондация „Атанас Буров“ обяви конкурс за стипендии, насочени към най-младите таланти. Спечелилите ще получат възможността да се явят на изпит за първо ниво на професионалната акредитация Chartered Financial Analyst (CFA) и Financial Risk Manager (FRM). Това разказа Георги Български, настоятел на фондацията „Атанас Буров“, в ефира на предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

„Фондацията навърши 30 години тази година и и е инициирала изключително много стипендиантски програми. Преди 20 години създадохме стипендии за летни училища за финанси и банкиране. Преди 2 години решихме да надградим тези програми за най-младите таланти, затова се насочихме към глобалните сертфикати CFA и FRM“, каза Български.

Инициативата за това начинание е стартирана от Клуба на стипендиантите и приятелите на Фондация „Атанас Буров“ и e подкрепена от настоятелите на Фондацията. Средствата са изцяло набрани от целеви дарения на приятели, възпитаници и стипендианти на фондацията на благотворителен коктейл проведен на 1 юни 2022 г.

За да бъдат допуснати до конкурса, кандидатите трябва да отговарят на изискванията за регистрация за изпит съответно за CFA Level 1 & FRM Level 1. Конкурсът ще се проведе в два кръга:

- Подбор по документи, при който ще бъдат допуснати единствено кандидатите, регистрирани във, или отговарящи на изискванията за регистрация в CFA/FRM програмите.

- Пробен изпит CFA Level 1, който ще се проведе на 16 юли 2022 г. и пробен изпит FRM Level 1, който ще се проведе на 17 юли 2022 г., в сградата на Райфайзенбанк, на адрес: гр. София 1407, район Лозенец, бул. Никола Й. Вапцаров №55, Експо 2000, Фаза III, ет. 6. Изпитът се провежда съвместно с Kaplan Schweser.

Кандидатите трябва да представят: актуална автобиография и мотивационно писмо на английски език, и копие на академична справка (диплом), не по-късно от 10 юли 2022 г.

По думите на Български, когато подборът се извършва с такива обективни критерии, успеваемостта на стипендиантите е много висока, като досега всички са успявали да вземат първо ниво на изпита. „Дори кандидатите, които не са избрани за стипендия, придобиват много ценни умения какво ги очаква и как да се подготвят и да атакуват изпита“, категоричен е той.

Събеседникът подчертава, че тези сертификати имат голяма тежест във финансовата индустрия и могат да дадат значителен тласък на кариерата на младите финансисти.

Повече вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още