IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Галъп: Избирателната активност към 9 ч. е 4,2%

Уплахата от Covid действа различно на различните типове електорати и да повлияе на структурата на вота, изтъква шефът на „Галъп“ Първан Симеонов

10:50 | 04.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Investor Media Group

Към 9 ч. активността на парламентарните избори е била 4,2%, сочат данните на социологическа агенция "Галъп интернешънъл". 

„Активността може да се окаже основен фактор не само заради броя гласуващи. Уплахата от вируса действа различно на различните типове електорати, което означава, че може да повлияе на структурата на вота, още повече, че активността определя и бариерата“, коментира пред БНР изпълнителният директор на „Галъп интернешънъл болкан“ Първан Симеонов.

Галъп Галъп

Изборите започнаха в 7 ч. сутринта, като избирателните секции ще останат отворени до 20 ч. с възможност за да се гласува до 21 ч., ако пред помещенията все още има желаещи.

В надпреварата за народни представители в 45-тото Народно събрание се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции. Има и независими кандидати. Броят на избирателите е 6 732 316.

Секциите, в които гласуваме, са 11 983, като в 9398 от тях ще можем на заявим вота си  машинно. Подвижните секции за хора с увреждания са 409. Ковид секциите в болниците в цялата страна са 88. За карантинирани или поставени под изолация заради коронавируса също са образувани няколкостотин подвижни секции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още