Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Гаранционият фонд в туризма пак излезе на дневен ред

Николина Ангелкова обсъди с представители на „Бъдеще за туризма“ законодателни инициативи за преодоляване на кризата в сектора

Гаранционият фонд в туризма пак излезе на дневен ред

Снимка: Министерство на туризма

Една от сферите на двустранното сътрудничество е дискусията за създаване на Гаранционен фонд в туризма, който ще помогне да се преодоляват последиците от неосъществени по различни причини пакетни пътувания и почивки. Продължаваме обсъждането с бранша на тази тема, която бе инициирана преди няколко години от нас, но тогава не получи подкрепа от бизнеса в сектора.

Още по темата

Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с представителите на Обединение “Бъдеще за туризма“ Георги Пасев и Свидна Динева.

На нея те обсъдиха проблемите в отрасъла, изправен пред безпрецедентна криза заради пандемията на COVID-19, съобщи пресцентърът на Министерството на туризма.

„Работим активно с всички в туристическия бранш, позицията ни е, че в сътрудничество можем да се справим с безпрецедентната криза, а за това са нужни общи усилия и конструктивни решения. Очертахме конкретни области за съвместна дейност, за да можем максимално бързо да съдействаме на бизнеса, на работещите в туризма да се справят с тежката ситуация, за да се гарантира здравето на туристите“, посочи Ангелкова.        

Тя коментира предложените от Министерството на туризма законодателни промени за подкрепа на бранша, свързани с настоящата критична ситуация в туризма.

Важен момент в тях е предложението да се удължи до 12 месеца срокът за възстановяване от туроператори на суми на туристите заради неосъществени при кризата ваканции и почивки.

Идеята вече е подкрепена от представителите на обединението, в което участват туроператори, туристически агенти, собственици на места за настаняване и изхранване, екскурзоводи и превозвачи.

Ангелкова постигна договореност с експертите на “Бъдеще за туризма” да се включат в различните формати, инициирани от министерството, за обсъждане на важни за сектора въпроси.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Стратегически съвет към президента: Необходима е реформа на управленския модел