Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ГЕРБ: Антикорупционната комисия никога не е изпадала в летаргия

Много сериозно се свива обръча около тези, които искат да злоупотребяват с власт, твърди Спас Гърневски

ГЕРБ: Антикорупционната комисия никога не е изпадала в летаргия

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Антикорупционната комисия никога не е изпадала в летаргия. Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски в ефира на БНТ.

„Антикорупционната комисия и парламентарната комисия, на която аз съм член, никога не са изпадали нито в летаргия, нито в сън. Напротив - след приемането на антикорупционния закон през 2018 г., това е един от най-рестриктивните в Европа за много сериозна воля за борба с корупцията по високите етажи. 2018 г. играта свърши, правилата са други. Вие видяхте колко хора в тези 2 години със съдействието на специализираната прокуратура начело с г-н Гешев и с КПКОНПИ - много сериозно се сви обръчът около тези, които искаха да злоупотребяват с власт. Като започнем с министри, кметове, депутати - 7000 души попадат в обхвата на тази комисия“, обясни Гърневски. 

Още по темата

Много сериозно се свива обръча около тези, които искат да злоупотребяват с власт, категоричен е той по повод номинацията на Сотир Цацаров за нов председател на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ). По думите му има цели три страници с аргументи за номинацията, зад които са застанали депутатите от ГЕРБ и други политически сили.

„Миналата година и аз съм един от тези, които предложихме в парламентарната комисия, под обхват да бъдат и всичките новоизбрани над 6000 съветници, защото в местните власти има огромен ресурс, който някъде е предмет на корупция“, каза още Гърневски.

Благодарение на парламентарната антикорупционна комисия, КПКОНПИ, прокуратурата начело с Цацаров и Гешев до настоящия момент има запопирани над 4 млрд. незаконно придобито имущество. Ако 1/3 от заграбеното по време на прехода се върне, ще се говорим за 3 пъти по-високи заплати, заяви депутатът от ГЕРБ.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (8)

0
 
2
 
8
преди 9 месеца
Точно пък ГЕРБ....., точно пък това недоразумение Спас Гърневски....!!!
Т.нар. антикорупционна комисия всъщност никога не е работила.
Единствено е симулирала че не е в летаргия, докато дупетатите в нея имат единствена грижа да обгрижват добре семействата и любовниците си.
0
 
4
 
7
GisAdmin до: Бидонойл
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Поддържаш, докато не видиш по-добра алтернатива. Все едно тази в момента е била видяна и приета от поддръжник като теб.
Не си съгласен отговорността да е на всички? Все едно сега като е на някой отговорността в момента, та има полза?
П.С. Надявам се че няма да имаш повече уточнения, защото това също се използва за поддържане на текущото статукво :)
2
 
0
 
6
Бидонойл до: GisAdmin
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Едно уточнение: Поддържам статуквото само докато не видя по-добра и най-вече осъществима алтернатива. Да, прочетох за твоята, но не съм съгласен. Управление без власт значи управление без отговорност.
0
 
4
 
5
GisAdmin до: Бидонойл
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Човека НЕ предлага алтернатива, той протестира. То си поддръжник на статуквото и защитаваш текущото състояние, като го нападаш с предложение за алтернатива...
Аз ще ти дам алтернатива, но никой няма да й обърне внимание или да я използва: Управление без власт! Система на управление в която да НЕ се включва вземането на решение от един или няколко индивида.
3
 
1
 
4
Бидонойл до: nkavrakov1982
преди 9 месеца
Няма профилна снимка
Това, че политиците са маскари е ясно. Интересува ме ти какво предлагаш: Да върнем на власт тези, които ни точеха кръвчицата преди да дойдат ГЕРБ, или направо да разтуряме Събранието и да се откажем от демокрацията. Защото да пцува политиците всеки може, но ако не е в състояние да предложи по-добра алтернатива, то си остава в сферата на кръчмарските приказки.

Още от Икономика и политика
Болниците - относително готови за пандемията