IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ: БСП е лоша алтернатива

От партията на Бойко Борисов обвиниха БСП, че формулират фалшиви новини

13:58 | 29.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

ГЕРБ обяви БСП за дивашка опозиция и се зарече никога да не се коалира с нея. Управляващите се събраха на спешно заседание в централата си, за да отговорят на критиките на социалистите, отправени към властта на вчерашния им конгрес.

"Не искаме да опитомяваме опозицията, искаме тя да е силна, но в момента е дивашка", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от "Фокус" и Dnes.bg.

Той обясни, че при формирането на сегашния парламент ГЕРБ са предложили шефския пост в него на Корнелия Нинова, не за да я опитомяват, а за да покажат държавническо поведение във връзка с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.

Цветанов даде да се разбере, че управляващите са очаквали единение преди председателството, но от БСП такова не е дошло.

"Виждаме, че от страна на българската опозиция с лидер Корнелия Нинова, това не се случва. Това, което наблюдаваме, е да се стремят да разделят нацията", каза той и обвини социалистите, че разделят страната, рушат институциите и доверието на Европа в България.

Цветанов обяви за недопустимо да се противопоставя европейската ориентация на България с приятелството с Русия.

"Това е несъстоятелна теза. Ние сме част от силна и обединена Европа, ние сме част от голямото европейско семейство. Западните Балкани се нуждаят от европейска перспектива. Ние трябва да имаме прагматични отношения с Русия", каза Цветанов.

Той обясни, че ГЕРБ никога не са искали коалиция с БСП, за да обсъждат социалистите отказ от нея. Цветанов обясни и че ГЕРБ ще обсъдят на предстоящия си конгрес документ, с който да обявят, че никога няма да се коалират с БСП.

"Не смятаме, че искането на вот на недоверие става с магическа пръчка и не можеш веднага да станеш алтернатива на сегашното управление", каза още Цветанов.

По време на пресконференцията на ГЕРБ ключовите министри на правителството описаха постигнатото в секторите си и го сравниха с постиженията на социалистите в годините назад.

Вицепремиерът Томислав Дончев попита БСП кой им е предлагал коалиция с ГЕРБ. "Хубаво, че не искате. Ама и ние не го искаме", посочи той, цитиран от БТА.

Алтернативите, които предлагат БСП, са далеч от здравия разум, те могат да си ги позволят, защото не участват в управлението, заяви министърът на финансите Владислав Горанов. БСП са алтернатива, но лоша алтернатива на ГЕРБ, допълни той.

Тома Биков заяви, че обмислят да направят регистър на фалшивите новини, които създавали от червената партия. Според Биков БСП има проблем с корупцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
stanislavr
преди 6 години
Един път станало ли е едно нещо, пак ще стане. Пак ще лъжат някои от нас, пак ще им вярвате. Пак ще има един Пламен (не е задължително да е от Варна), който ще се запали. Пак ще дойде някой на власт, който ще приложи "най-добрите" управленски практики. Тях от Герпът ги доразвиха до невиждани висоти. Но и всяка алтерантива на това нещо Гроб е по-добра алтернатива. Да залагаме ли колко още ще окрякат (те друго не правят), кудкудякат. Курделата и тя.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още