IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ печели изборите в Пловдив и Варна*

В Русе и Благоевград печелят кандидатите на БСП

20:11 | 03.11.19 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

ГЕРБ печели изборите в Пловдив и Варна, показват резултатите на социологическите агенции, получени на базата на анкети в изборните секции.

В Пловдив кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров, досегашен областен управител, надделява над Славчо Атанасов с малко над 55% спрямо почти 40%. С „Не подкрепям никого“ са гласували малко над 5% от гражданите.

Във Варна настоящият кмет Иван Портних, също кандидат на ГЕРБ, печели с над 60% от гласовете. Костадин Костадинов, кандидат от партията „Възраждане“, е с резултат от малко над 36%. Малко над 3% са гласовете „Не подкрепям никого“ в града.

В Плевен вотът печели независимият кандидат Георг Спартански с 53% от гласовете. Кандидатът на ГЕРБ Мирослав Петров получава 44%.

"Имах самочувствието на човек, който е добре познат от съгражданите си с всички положителни и отрицателни качества и това ми даде увереност, че мога да довърша битката докрай", посочи Георг Спартански пред Bulgaria ON AIR.

"Тези избори поставят много въпроси - вероятно аз съм човекът, който в жълтите сайтове беше най-много оплюван", подчерта Спартански и каза още, че не се чувствал победител, победител бил Плевен, а битката била за достойнството на града. Спартански допълни, че е готов да работи с всеки, който има качествата за това и е подготвен с нови проекти. 

ГЕРБ губи изборите в Благоевград, където кандидатът им Атанас Камбитов – досегашният кмет, събира 42% от гласовете. Кандидатът на БСП Румен Томов събира 50% от вота и печели изборите.

Програмата ни беше изключително позитивна, очаквах такъв резултат, коментира Томов."Ще обърна проблемите на общината към гражданите и ще създам прозрачни условия за обществените поръчки и една подходяща бизнес среда, тъй като това е един от основните ми приоритети", каза Томов пред Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че ще бъде равно отдалечен от всички политически партии. "Нашата цел е да работим за жителите на Благоевград", заяви Томов.

В Русе победител е кандидатът на БСП Пенчо Милков с почти 60% от гласовете. Диана Иванова от ГЕРБ събира 38%.

Пред Bulgaria ON AIR Милков коментира, че много от приоритетите му съвпадат с приоритетите на неговите опоненти и "от утре започваме да работим". "Избирателната активност ме натъжава. Тя е ниска не само тук, а и в цялата страна", като допълни, че според него това е отражение на недоволството на хората.

*Информацията е актуализирана в 21,10 ч. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още