Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

ГЕРБ с нови мерки за контрол върху изгарянето на отпадъци

Управляващите внесоха промени в Закона за опазване на околната среда

ГЕРБ с нови мерки за контрол върху изгарянето на отпадъци

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

От ГЕРБ внесоха промени в закона за опазване на околната среда, с които да се увеличи превантивният контрол върху изгарянето на отпадъци, съобщава БНР. Новите текстове предвиждат задължителна процедура за оценка на въздействието върху околната среда, независимо от обема на горивото.

"Внесохме промени в Закона за опазване на околната среда, които целят да направим по-силна превенцията и да отговорим на опасенията на хората по повод всички инвестиционни намерения, които касаят дейности по изгаряне на отпадъци. Нашето законодателство е синхронизирано с европейското по тази тема“, добави председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова в НС, цитирана от БНТ. 

Още по темата

В момента законът предвижда задължителна процедура по оценка само за инсталации, които горят над 100 тона на ден, припомни председателят на парламентарната Комисия по околна среда и води Ивелина Василева. Тя уточни, че съгласно европейското законодателство България не може да наложи мораториум на вноса на отпадъци.

"Това, което ние предлагаме: независимо от обема и вида на отпадъка, когато някой оператор представи инвестиционно намерение - било то за изграждане, за разширение, за допълнение на инсталация, процедурата, която да бъде приложима, да бъде задължителна оценка на въздействието върху околната среда. Това е най-тежката процедура. Така нареченият "дълбок ОВОС", обясни Василева.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
7
 
2
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
БРАВО НА ГЕРБ!
Допускат да се горят отпадъците в пещи , когенерации инсталирани в неработещи заводи, в ТЕЦ-ве!!
Ние простите гласоподаватели ще им плащаме и ВРЕДНИТЕ ЕМИСИИ, А ТЕ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ПАРИ И ОТ ТОКА И ОТ ТЕЗИ КОИТО СА ИМ ПРОДАЛИ ОТПАДЪКА!!

ИСКАМ ДА ПОПИТАМ: Каква е разликата между РОМИТЕ горящи няколко гуми и ТЕЗИ, КОИТО ГОРЯТ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ВРЕДНИ ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА ОТПАДЪЦИ БЕЗ ДА ПРИТЕЖАВАТ ИЗИСКВАЩИТЕ СЕ ЗА ТОВА ПРЕЧИСТВАТЕЛНИ СТАНЦИИ НА ВОДАТА И ВЪЗДУХА.

НИКАКВА!!
ЕДИНСТВЕНАТА РАЗЛИКА Е В КОЛИЧЕСТВОТО НА ОТПАДЪЦИТЕ!!

ТОВА КОЕТО РОМИТЕ ИЗГАРЯТ Е НЕЩО СРАВНЕНИЕ СЪС СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ТОНОВЕ ВНЕСЕНИ ОТ ВЪН ОТПАДЪЦИ КОИТО СЕ ДОПУСКАТ ДА БЪДАТ ЛЕГАЛНО ИЗГАРЯНИ В ПЕЩИ, В КОГЕНЕРАЦИИ, В ТЕЦВЕ ОТ ЕДНА ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНА И С ЛОБИСТИ В МИНИСТЕРСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА структура целяща не само печалби , но и явно и унищожаването ни като народ и нация.

НИМА ЩЕ ДОПУСНЕМ СЪС ЗАКОН ДА ПРЕВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА НИ В БУНИЩЕ НА ЕВРОПА?!
ВСЪШНОСТ НИЕ ВЕЧЕ Я ПРЕВЪРНАХМЕ.
0
 
7
 
1
преди 7 месеца
Няма профилна снимка
Ясно е, че няма отказване от това да бъдем изтровени като евреите в АУШВИЦ - БИРКЕНАУ !!!

ТОВА ПОВЕЛЯВАЛО ЕВРОПЕЙСКОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!!

ВЪЗНИКВА ВЪПРОСА : Как без да са налице сартифицирани за изгаряне на отпадъци заводи с ИЗИСКВАЩИ СЕ СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА И ВОДАТА ще продължава това престъпление което ГЕРБ и ПАТРИОТИТЕ ще се опитат да облекат в законова рамка?!!

ТОВА КОЕТО СЕ ОПИТВАТ ДА НАПРАВЯТ ВНОСИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИ ТЕКСТОВЕ Е ДА РАЗВЪРЖАТ РЪЦЕТЕ НА ЕДНИ 538 ФИРМИ КОИТО ИЗГАРЯТ ПО ПЪРВОБИТЕН НАЧИН ВНЕСЕНИ ОТ ЧУЖБИНА ОТПАДЪЦИ, тровейки народа и децата ни!!

НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ БЕ!!!
ИЗМОРИХТЕ НИ!!

Още от Икономика и политика
Експерт: Намалява полагането на нерегламентиран труд в България