IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ГЕРБ с преднина пред БСП, но без шанс за самостоятелен кабинет

Михаил Константинов очаква 5 партии да влязат в следващия парламент

10:39 | 11.08.14 г. 4
ГЕРБ с преднина пред БСП, но без шанс за самостоятелен кабинет

ГЕРБ увеличават преднината си пред БСП, но нямат шанс да управляват самостоятелно, смята математикът проф. Михаил Константинов.

Той прогнозира пред TV7, че партията на Бойко Борисов ще има 105 депутатски места в следващия парламент, а БСП – 60. ДПС твърдо е трета сила.

Според Константинов в 43-то НС могат да влязат между 3 и 6 партии, но неговата прогноза е за 5.

Новата коалиция "Десните" няма никакъв шанс да влезе в следващия парламент. АБВ са на кантар, а за Реформаторския блок ще е успех, ако вземе 20 мандата, обясни той.

Според него „битката“ за петото място в НС ще е между АБВ и „България без цензура“.

За продължаващото роене вдясно математикът беше категоричен, че това е самоубийство. Проф. Константинов призова десните първо да влязат в управлението, да реализират идеите си, и след това да се карат.

По отношение на провеждането на изборите той беше категоричен, че длъжността министър по изборите е абсолютно излишна.

„Човекът на този пост няма какво да прави“, коментира той и допълни, че в другите държави също няма такъв министър.

По думите на математика има трайни неща, които трябва да се решат в изборната практика, например чистенето на „мъртвите“ души, но това не може да направи никой за тези малко на брой дни и при отсъствие на парламент.

Още политически новини четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 6 rate down comment 1
Petar
преди 9 години
Реално погледнато във всяка държава е така. Би трябвало да не ни пука кой е на власт и да изискваме еднакво от всички. Никой да не се ползва с комфорт. Както се вижда от разделянето на хората печелят само те (т.нар. политици), зрелища и празни ръце. Ако това искаме нека продължаваме разделението. Пак ще ни крадат и ще хвърлят прах в очите на всички.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 6
aldy
преди 9 години
Не трябва да се допуска и сянка на съмнение, че Боко Велики, вместо в СЦЗ ще влезе в парламентата. И Цецо Цър ще влезе, въпреки ефективната присъда от некъв си съд. Въобще в Отечеството ни законите и Конституцията не се спазват, а се тълкуват. Затова продължават да властват престъпни и корумпирани люде и България все по-успешно се свлича към Четвъртия свят. Умни хора са изчислили, че 1.5% корупция води до 10% загуба на БВП. При нашата 40-50% корупция е чудно, че все още мърдаме.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
melon
преди 9 години
Лошото е, че с прогнози или без, обществото ни е доста разделено и различните сегменти нямат много допирни точки, а сме принудени да живеем в една държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 10 rate down comment 1
misanthrope
преди 9 години
Трябва да се забрани да се коментира това преди изборите, тъй като влияе на резултата.Излизат разни Сова Кеш, Синко Червенков и ... Да си водят кампанията пък ще броим на есен
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още