Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Герджиков призова неправителствените организации да се включат в изборен борд

Така секторът може да партнира на институциите, заяви премиерът

Герджиков призова неправителствените организации да се включат в изборен борд

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Неправителствените организации да се включат в граждански изборен борд – този призив отправи чрез медиите премиерът Огнян Герджиков.

Повод за призива е решението на Върховния административен съд да бъдат осигурени машини за гласуване във всички изборни секции. 

Още по темата


„Обръщам се към неправителствените организации с активно отношение към провеждането на демократични и честни избори в България с призив да сформират час по-скоро граждански изборен борд. Тази успешна практика, осъществена по време на предишните две служебни правителства, може и следва да бъде продължена“, казва премиерът, цитиран от пресцентъра на МС.

Огнян Герджиков коментира, че неправителствените организации, които наблюдават отблизо изборите в последните две десетилетия, „имат експертизата и мотивацията да партнират на институциите и на българските граждани в желанието им изборите да бъдат честни, прозрачни и проведени по всички законови правила“.

„В много случаи именно гражданските сдружения са помагали на институциите по-добре да работят за целите на демокрацията и обществото“, се казва в обръщението.

Герджиков припомня, че приоритет на служебното правителство е провеждането на изборите в спокойна и сигурна обстановка, при спазването на закона. „Нашата амбиция е да се справим със задачата по най-добрия начин“, казва той.

Премиерът декларира, че при необходимост правителството може да окаже техническа помощ на този борд.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
България и Румъния готвят споразумение за третия мост над Дунав