IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Герджиков: Работим по нов механизъм за определяне на минималната работна заплата

Липсват достатъчно квалифицирани кадри в страната, твърдят от КРИБ

20:19 | 09.02.17 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Огнян Герджиков. <em>Снимка: БТА</em></p>

Огнян Герджиков. Снимка: БТА

Работи се по изготвянето на нов механизъм за определяне на минималната работна заплата. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков по време на срещата си в Министерския съвет с представители на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

От правителствената информационна служба съобщиха още, че в хода на разговора е било подчертано значението на политиките, стимулиращи българското производство. 

От страна на работодателите е поставена темата за липсата на достатъчно квалифицирани кадри в страната, а премиерът се е съгласил, че е необходима повече гъвкавост за решаването на този проблем. Според Герджиков дуалното образование е добра стъпка в тази посока.

По думите му, икономиката е в основата на просперитета и макар служебното правителство да е с по-кратък хоризонт на работа, ще се стреми към добро и ползотворно сътрудничество с бизнеса.

На срещата представителите на КРИБ са акцентирали върху състоянието на българската енергетика. Според тях е важно тя да бъде конкурентоспособна, както и да се работи по интерконекторите със съседните страни. Министърът на енергетиката Николай Павлов изрази готовност за активен диалог с всички заинтересовани страни по важните за сектора проблеми, в частност за износа на електроенергия.

Работодателите приветстват и първите действия на служебния кабинет в сферата на здравеопазването. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 7 години
Регулирането и непрекъснатото увеличаване на МРЗ е начин да се увеличат данъците и осигуровките на българите и само една специална част от заплатите - тези, които се изчисляват по формулата nМРЗ. Ако някой наистина мислеше социално, щеше да върже нарастването на МРЗ с нарастването на минималната пенсия. Ама от пенсионерите няма какво да вземеш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
пасъм
преди 7 години
Тези нещо се взеха на сериозно. Да си правят изборите и да бутат само належащите задачи. Нищо друго !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още