Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Герджиков: Работим по нов механизъм за определяне на минималната работна заплата

Липсват достатъчно квалифицирани кадри в страната, твърдят от КРИБ

Герджиков: Работим по нов механизъм за определяне на минималната работна заплата

Огнян Герджиков. Снимка: БТА

Работи се по изготвянето на нов механизъм за определяне на минималната работна заплата. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков по време на срещата си в Министерския съвет с представители на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

От правителствената информационна служба съобщиха още, че в хода на разговора е било подчертано значението на политиките, стимулиращи българското производство. 

Още по темата

От страна на работодателите е поставена темата за липсата на достатъчно квалифицирани кадри в страната, а премиерът се е съгласил, че е необходима повече гъвкавост за решаването на този проблем. Според Герджиков дуалното образование е добра стъпка в тази посока.

По думите му, икономиката е в основата на просперитета и макар служебното правителство да е с по-кратък хоризонт на работа, ще се стреми към добро и ползотворно сътрудничество с бизнеса.

На срещата представителите на КРИБ са акцентирали върху състоянието на българската енергетика. Според тях е важно тя да бъде конкурентоспособна, както и да се работи по интерконекторите със съседните страни. Министърът на енергетиката Николай Павлов изрази готовност за активен диалог с всички заинтересовани страни по важните за сектора проблеми, в частност за износа на електроенергия.

Работодателите приветстват и първите действия на служебния кабинет в сферата на здравеопазването. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
1
 
2
преди 3 години
Няма профилна снимка
Регулирането и непрекъснатото увеличаване на МРЗ е начин да се увеличат данъците и осигуровките на българите и само една специална част от заплатите - тези, които се изчисляват по формулата nМРЗ. Ако някой наистина мислеше социално, щеше да върже нарастването на МРЗ с нарастването на минималната пенсия. Ама от пенсионерите няма какво да вземеш!
0
 
3
 
1
преди 3 години
Няма профилна снимка
Тези нещо се взеха на сериозно. Да си правят изборите и да бутат само належащите задачи. Нищо друго !

Още от Икономика и политика
Близо 550 хил. българи са посетили черноморските курорти през лятото