IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската асоциация на малкия и среден бизнес ще има представителство в България

Организацията обединява над 50 хил. малки и средни предприятия и има задгранични представителства в над 27 страни по света

18:36 | 07.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Българската делегация в Германия. <em>Снимка: Министерство на икономиката</em></p>

Българската делегация в Германия. Снимка: Министерство на икономиката

Федералната асоциация на малкия и средния бизнес в Германия е поискала да открие свое представителство в България. Това съобщава президентът Румен Радев чрез профила си в Тwitter.

Държавният глава е на официално посещение в Германия по покана на президента на най-голямата икономика в ЕС Йоахим Гаук.

Радев участва в икономически форум, на който призова германския бизнес да инвестира в инфраструктурата, енергийните доставки и туризма на България.

„Предприемат се стъпки за подписване на Меморандум за сътрудничество между стартъп екосистемите в България и Германия”, написа още Румен Радев. Той допълва, че се подготвя и международна среща в София за предизвикателствата на новата индустриална революция.

Германската федерална асоциация на малкия и среден бизнес (Bundesverband mittlestandishe Wirtshaft) е най-голямата доброволна бизнес асоциация в Германия с над 50 хил. малки и средни предприятия и има задгранични представителства в над 27 страни по света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още