IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската Kostal откри ново предприятие към автомобилния си завод в Пазарджик

Премиерът Бойко Борисов прогнозира още чуждестранни инвестиции в района

13:47 | 20.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Министерски съвет</em></p>

Снимка: Министерски съвет

Министър-председателят Бойко Борисов откри ново предприятие към автомобилния завод в Пазарджик на германската фирма Kostal, съобщава БТА.

На церемонията присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов, президентът (2012 - 2017) Росен Плевнелиев, кметът на Пазарджик Тодор Попов и ръководството на фирмата. 

В новия завод ще бъдат разкрити нови 1200 работни места, като амбицията на инвеститора е до 2020 година във всички производствени бази в Пазарджик броят на служителите да достигне 4000.

Премиерът Борисов започна своето приветствие с благодарност към работниците за "техния труд" и "висока производителност". Той посочи, че машиностроенето дава около 25 до 30% от брутния вътрешен продукт на страната и затова паралелно с развитието на заводите трябва да се подготви и транспортна инфраструктура, "за да не се задъха и колабира транспортния план на градовете".

Кметът на Пазарджик Тодор Попов посочи, че благодарение на партньорството с българското правителство Община Пазарджик е реализирала стратегически важни проекти. Взаимодействието между местна власт, централна власт и бизнес дава добри резултати за всички, допълни Попов. Той каза още, че политиките ,които се водят в страната заслужават подкрепа и доверие.

След откриването Бойко Борисов направи и инспекция на строителството на първия етап от околовръстния път на Пазарджик.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
IQ96
преди 4 години
В този цинг...ски град няма работна ръка за нови предприятия. Пловдив засмуква всичко наоколо.След това от селата ще реват, че няма хора! Е, па няма да има!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още