IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният прокурор се зае с изгорелите тютюневи складове в Пловдив

Собственик на един от засегнатите складове настоява за щателно разследване на пожара

11:58 | 23.08.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Главният прокурор Сотир Цацаров има днес работна среща в Пловдив с ръководството на Окръжната прокуратура и директора на Областната дирекция на МВР заради изгорелите тютюневи складове в града, съобщи БНР.

Сградите, които образуват комплекс паметник на културата, изгоряха в събота срещу неделя вечерта. 

За пожара вчера прокуратурата привлече като обвиняем 44-годишния бездомник Любомир Данчев. Той бе задържан за 72 часа. 

Междувременно компанията „Галакси Инвестмънт Груп“ ООД, която е собственик на един от засегнатите складове, настоя за пълно разследване и правоохранителните органи да разкрият виновниците за пожара.

Компанията информира, че от самото начало на пожара и през цялата вечер нейни представители са се борили заедно с пожарникарите за потушаването на огъня. След пет часа заради силния вятър огънят се е прехвърлил върху сградата, собственост на дружеството.

„Компанията ни винаги е стопанисвала имотите си отговорно и с идеята да съхрани автентичната им архитектура. Нашият склад беше поддържан и в добро техническо състояние. Важно е да уточним, че сградата няма и не е имала статут на паметник на културата, за разлика от другите три сгради, в които пожарът е възникнал“, се казва в съобщението на дружеството.

„Галакси Инвестмънт Груп“ ООД приема като кауза опазването на културно-историческото наследство и съхраняването на традиционните сгради в квартала. Изразяваме готовност за пълно съдействие във връзка с възраждането на Тютюневия град“, се допълва в позицията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
IMRO
преди 7 години
Щом Цацаров се е заел, може да чакаме Пеевски утре да започва със строителството на мол там. Всички знаем кой е работодателят на Главния прокурор.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още