Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Глобяват две болници в София за неспазване на плана за ваксиниране

За нарушението ще се наложи имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв.

Глобяват две болници в София за неспазване на плана за ваксиниране

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Две лечебни заведения в София ще бъдат глобени за неспазване на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, съобщиха от министерството на здравеопазването.

След проверка на Столичната регионална здравна инспекция са съставени актове за установяване на административно нарушение на управителите на Многопрофилна болница за активно лечение „Сердика“ ЕООД и Специализирана болница за активно лечение „Свети Лазар” ООД.

За нарушението, съгласно чл. 229, ал. 3 от Закона за здравето, ще се наложи имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лв.

Още по темата

Актовете са на основание чл. 5, ал. 2 от Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България и т. 4 от Заповед № РД-01-726/23.12.2020 г. на министъра на здравеопазването. Според нея имунизационната кампания трябва да започне приоритетно, като обхваща лица от целевите групи, определени с фази I-V на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в Република България.

Междувременно по-рано днес главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев обяви на брифинг след пристигането на нова пратка от ваксини на Pfizer, че още тази седмица в някои области в страната може да започне втората фаза от националния план за ваксиниране.

Някои области приключиха с първа фаза и са готови да започнат с втора фаза на ваксинирането. Такива области са Бургас и Пловдив. Втората фаза на ваксинирането започва с домовете за възрастни хора, както и с училищата, каза Кунчев.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Боряна Димитрова: Всеки четвърти смята, че изборите ще бъдат манипулирани