Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Готов е обходният път на Малко Търново

Трафикът към граничния пункт вече няма да минава през града

Готов е обходният път на Малко Търново

Работата по проекта започна още през 2001 г. Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

След близо 15-годишна епопея днес най-накрая беше открит обходният път на Малко Търново. Така трафикът от Бургас към граничния пункт вече няма да минава през града.

Реализацията на проекта започна през 2001 г., припомнят от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). В голяма степен участъкът е бил завършен още през 2007 г. Оттогава се довършва участък с дължина само около километър.

Според регионалния министър Лиляна Павлова въпросният участък е бил сложен. Освен това е имало забавяне и при отчуждителните процедури.

Обходният път на Малко Търново е финансиран със средства от бюджета по програма „Ново строителство“ на Агенцията „Пътна инфраструктура“. Инвестицията е за над 1,6 млн. лева. Изпълнител на строително-монтажните дейности на последния етап от обходния път е "Трейс Груп Холд" АД.

При откриването на отсечката Павлова съобщи, че се възлага и проектирането на 56-километров участък от пътя Малко Търново-Царево. В следващите години ще се търси и финансиране за строителството.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
БСП избра националния си съвет