IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Готов е обходният път на Малко Търново

Трафикът към граничния пункт вече няма да минава през града

15:59 | 01.10.15 г.
<p>
	Работата по проекта започна още през 2001 г. <em>Снимка: Агенция &quot;Пътна инфраструктура&quot;</em></p>

Работата по проекта започна още през 2001 г. Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

След близо 15-годишна епопея днес най-накрая беше открит обходният път на Малко Търново. Така трафикът от Бургас към граничния пункт вече няма да минава през града.

Реализацията на проекта започна през 2001 г., припомнят от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). В голяма степен участъкът е бил завършен още през 2007 г. Оттогава се довършва участък с дължина само около километър.

Според регионалния министър Лиляна Павлова въпросният участък е бил сложен. Освен това е имало забавяне и при отчуждителните процедури.

Обходният път на Малко Търново е финансиран със средства от бюджета по програма „Ново строителство“ на Агенцията „Пътна инфраструктура“. Инвестицията е за над 1,6 млн. лева. Изпълнител на строително-монтажните дейности на последния етап от обходния път е "Трейс Груп Холд" АД.

При откриването на отсечката Павлова съобщи, че се възлага и проектирането на 56-километров участък от пътя Малко Търново-Царево. В следващите години ще се търси и финансиране за строителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още