Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Григорий Вазов: Възможностите за младите в застрахователния сектор са огромни

На 27 май е церемонията по връчване на наградите на най-добрите застрахователни и пенсионноосигурителни компании, посочи ректорът на ВУЗФ

гледано: 2581   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Възможностите за младите, насочили се в застрахователния сектор, са огромни. Обичам да се шегувам, че Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) „продава" своите студенти още „на зелено“. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria доц. д-р Григорий Вазов, ректор на Висшето училище по застраховане и финанси.

„Въз основа на класациите на Forbes и Капитал по отношение на възможности за реализация и за трудово възнаграждение, предоставяни от българските университети, ВУЗФ вече е на трето място", информира той.
Доц. Вазов обясни, че студентите във ВУЗФ започват своите стажове още във втори и трети курс.

„Много от нашите дипломирали се възпитаници работят в тези компании като техни ръководители и по време на обучението харесват нашите студенти, а после ги приемат в техните фирми“, посочи ректорът на ВУЗФ и подчерта, че става дума за десетки дружества, управляващи милиарди, в които възпитаниците на висшето училище са много уважавани и се ползват с огромен авторитет.

Още по темата

По думите му, колкото по-голяма е една компания, каквито са тези в застрахователния и пенсионния бранш, толкова повече възможности предоставя за динамично кариерно развитие.

На 27 май ще се състои церемонията по връчването на наградите на най-добрите компании в застрахователния и пенсионноосигурителния сектор в България.

„Това, което успяхме направим с Асоциацията на българските застрахователи още преди 12 години, е създаването на един изключително точен критерий за оценка, чрез който могат да бъдат изчислени всички показатели на тези компании по официалните данни на КФН“, поясни доц. Вазов.

В конкурса има три групи награди - за общо и животозастраховане, застрахователни брокери и пенсионно осигуряване.

„Още при създаването на тези награди, които са корпоративни по естество, успяхме да приобщим и Фондация „Проф. д-р В. Гаврийски”, която от своя страна награждава компаниите за техния сериозен принос в тези сектори", напомни той.

Доц. Вазов съобщи, че тържествената церемония ще се състои в аулата на ВУЗФ с оглед противопандемичната обстановка.

В разговора беше споменат и националният конкурс за пълна стипендия на името на доц. д-р Григорий Вазов, като ректорът на ВУЗФ припомни, че той е базиран на есе до пет страници, в което да проличи нестандартният начин на мислене.

„Задължително условие е кандидатстващият да бъде различен в онзи добрия, иновативния и бързия начин на мислене. Да притежава амбицията за развитие, за създаване на нещо ново и различно", посочи ректорът на Висшето училище по застраховане и финанси.

Той каза, че това е стара негова идея за създаването на новия тип хора, за които се говори пожелателно в обществото.

Как ще се обучават студентите на ВУЗФ в следващата учебна година?

Повече за националния конкурс може да прочетете тук.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Как местните власти се справят с дигиталното управление?