IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гриша Ганчев отива на съд след обвинение за данъчни престъпления

В съда е внесен обвинителен акт от 200 страници

17:18 | 06.01.15 г.
Гриша Ганчев отива на съд след обвинение за данъчни престъпления

Собственикът на ПФК „Литекс“ и член на Изпълкома на БФС Гриша Ганчев отива на съд като ръководител на организирана престъпна група. Това е едно от обвиненията, по които му е внесен обвинителен акт в съда, информира спецпрокуратурата, цитирана от БТА.

Престъпната група била създадена с цел извършване на данъчни престъпления (избягване установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС в особено големи размери).

Обвинителният акт от 200 страници засяга дейността на групата от 1 януари 2012 г. до 15 май 2012 година.

За съучастници в групата са обвинени Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров. Всички те са опитали да укрият ДДС на "Литекс Комерс" АД в размер на 711 580 лева, като не издадат фактури.

Гриша Ганчев има и обвинение за закана за убийство над бившия ръководител на НАП Красимир Стефанов.

На осем човека - Данаил Ганчев, Милко Димитров, Емилия Станоева (изпълнителни директори на "Литекс Комерс"), Камелия Мирчева (бивш изпълнителен директор на дружеството, член на Надзорния съвет), Милко Талев, Ивайло Талев, Ичко Лозев и Красимира Гроцева, са повдигнати обвинения за участие в престъпната група и за данъчни престъпления.

Според обвинението в престъпната схема за извършване на данъчни престъпления Гриша Ганчев е действал като подбудител, Данаил Ганчев, Емилия Станоева и Милко Димитров - като извършители, а останалите от групата, сред които и трима бизнесмени - като помагачи.

През май 2012 г. Апелативната специализирана прокуратура повдигна две обвинения срещу бизнесмена Гриша Ганчев. Първото бе за организирана от него престъпна група, а второто е за закана срещу Красимир Стефанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:52 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още