IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Групата „Лукойл“ внася 13% от общите приходи на НАП и Агенция „Митници”

Към края на юли НАП е събрала 7,1 млрд. лв., съобщи Красимир Стефанов

11:01 | 02.08.11 г. 4
Групата „Лукойл“ внася 13% от общите приходи на НАП и Агенция „Митници”

„Групата „Лукойл” е най-големият данъкоплатец в България, но това не ги поставя над закона“, заяви пред Нова телевизия шефът на Националната агенция за приходите (НАП) Красимир Стефанов.

„След като стана проблемът с лиценза, възложих да бъде направена сметка какво е внесла за първите шест месеца на годината в хазната цялата група. Това, което ми казаха, е, че 13% от общите приходи на НАП и Агенция „Митници” ги внася „Лукойл”. Това със сигурност е над 1 млрд. лв.“, заяви данъчен №1.

Според него хазната няма да бъде лишена от тези приходи, „защото по принцип пазарната ниша не търпи празноти“. „Нека да мине поне един месец и да видим“, добави Стефанов.

По отношение на събираемостта към 31 юли са събрани 7,1 млрд. лв., което е с 458 млн. лв. повече, отколкото за същия период на миналата година.

„От 31 май докъм 31 юли сме наваксали с 50 млн. лв. изоставането, което се дължи изцяло на контролните дейности, предприети от НАП и най-вече по повод на трудовото и осигурителното законодателство“, похвали се Стефанов.

За два месеца е наваксано очакваното неизпълнение, което сега било 572 млн. лв., което се дължало на грешно планирани осигурителни вноски, които са в размер на 320 млн. лв.

"При последната акция, която направихме с МВР и прокуратурата в три столични заведения, хванахме 50 млн. лв. Всички доставки на акцизни стоки бяха без документи, служителите, които работят там, са на минимална работна заплата. Алкохолът, който се продава в тези заведения, е без акциз, без ДДС. Тези, които сключват договори на минимална работна заплата, също спомагат за укриването на данъци", заяви Стефанов.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 1
cokrat1
преди 12 години
След като стана проблемът с лиценза, възложих да бъде направена сметка какво е внесла за първите шест месеца на годината в хазната цялата група. Това, което ми казаха, е, че 13% от общите приходи на НАП и Агенция Митници ги внася Лукойл. Това със сигурност е над 1 млрд. лв., заяви данъчен 1.Тоя пич трябва да си ходи. Преди кризата с лиценза говореше, че Лукойл внасял 25% от приходите в бюджета. Сега му казали, че е 13 %....това ..ми казаха.... говори за некомпетентност при всички случай. Явно, че е подставено лице некомпетентно за длъжноста която заема.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
lyusien
преди 12 години
Този човек наистина ли не разбира или така са му наредили да говори Лукайл са наи големия събирач на косвени данъци -мита Д Д С акцизи Тези данъци се плащат от краиния потребител -тези които купуват бензин нафта храни услуги Нефтохим го прави това защото трябва да си продава продуктите и някои да печели Някои със сигурност печели но те последните две години са приключили на загуба и вероятно следващите две години ще избиват загубите и няма да плащат никакъв корпоративен данъкНефтохим плаща социални и здравни осигуровки на работниците си но това по никакъв начин не може да бъде 30% от бюджета Този човек трябва да го знае това Жалко за Танов Дори Дянков го предаде Чаоо Желая му успех
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
data
преди 12 години
Да не забравяме че и акциза го плащаме пак ние . А ако става дума за Корпоративния данък - то Нефтохим е единственната рафинерия на загуба .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
dani de vito
преди 12 години
хайде пак се тупат милите благодетели :) с ДДС-то взето от всеки от нас по бензиностанциите ,взели да се пъчат :) Колко много добрини ни вършат , а ние сме лоши ,не ги оставяме да ни дават блага без пари ....че и медийна кампания си спретнаха , и Сергей се включи ,ей ...и Костов ....:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още