IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хасан Адемов: Безработицата е висока не само у нас

В момента безработицата леко се увеличава, но в същото време намаляват тези, които са трайно безработни, споделя министърът на труда

20:32 | 13.12.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Хасан Адемов: Безработицата е висока не само у нас

Нивото на безработица не е високо само в България, седем държави-членки на ЕС имат по-голяма безработица от нас. Това коментира днес пред журналисти министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, предава БТА, цитирана от Dnes.bg.

В момента безработицата леко се увеличава, но в същото време намаляват тези, които са трайно безработни, каза още министър Адемов.

По данни, оповестени по-рано днес от Агенцията по заетостта, равнището на безработица у нас през ноември е 11,5%, с 0,2 на сто по-високо в сравнение с октомври.

"Замразяването" на стажа и възрастта за пенсиониране е само за една година, каза Адемов в отговор на журналистически въпрос. Той обясни, че ще бъде направено предложение да отпадне приетият на второ четене текст в парламентарната комисия по труда и социалната политика "замразяването" да важи не само за една година, а и през следващите, защото вече има действащ текст в Кодекса за социалното осигуряване, в който е регламентирано, че замразяването е само за една година.

Волята на правителството е изразена с внесения от Министерския съвет проект за бюджета на Държавното обществено осигуряване, който вече е факт и аз съм убеден че това ще бъде и решението на Народното събрание, посочи още Адемов.

През тази година България не изгуби нито една стотинка от предвидените за усвояване 540 млн. лв. от Европейския социален фонд. Това нарежда България на първо място по процент на усвояване на средства от фонда, заяви още министърът на труда.

Още новини от България - четете в Dnes.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
milioner4e
преди 10 години
Е нема проблемчета, бе бацка. Нали ще отворите 250 000 работни места, минимум? Кво ти пука, тя за половин година ще се стопи таа безработица.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още