Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Хотелиери предлагат мерки, гарантиращи спокоен отдих в курортите

Нормативните промени ще бъдат внесени до дни в министерството на икономиката, енергетиката и туризма

Хотелиери предлагат мерки, гарантиращи спокоен отдих в курортите

Обсъждат нови мерки за сигурност и качествена почивка в родните курорти  Снимка: БТА

Пакет от мерки, целящи създаване на спокойна атмосфера за отдих на туристите по морските ни курорти, предлагат от представителите на Съюза на собствениците в курорта Слънчев бряг, съобщиха от организацията.

Част от предложенията на хотелиерите включват ограничаване на "алкохолния туризъм", което би могло да стане с въвеждане на ограничено работно време до полунощ за откритите заведения. Предлага се още супермаркетите да затварят два часа по-рано.

Хотелиерите смятат, че ако след полунощ се забрани провеждането на турове от заведение на заведение, гледката на пияни туристи по алеите ще изчезне. 

"Важно е да регулираме движението на шумните групи по улиците и да отстраним грозните гледки по алеите. Целта е да се намали шумът и да се осигури спокойствие на гостите в курорта", обясни Елена Иванова, председател на управителния съвет насъюза. 

Още по темата

Ще бъде предложена и забрана за използването на клаксони във вътрешността на комплекса, както и движението на триколки, които са опасни за пешеходците. Сергиите и павилионите с дрехи на открито щели най-после да бъдат премахнати.

Основното искане на собствениците на хотели в курорта е свързано с изясняването и определянето на статута на националните курорти, които са извън неселените места. Хотелиерите ще настояват да се даде съдържание на понятието “национален курорт”.

Това са част от предложенията в проекта за нов Закон за туризма, които ще бъдат представени на 14 юни в министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Новите правила трябва да станат част от промените в закона и да важат и за останалите големи курорти - Златни пясъци, Албена, Боровец и Пампорово.

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Екатерина Стоилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Магазини за нехранителни стоки с 30% спад на приходите заради сертификата