IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хр. Иванов: Докладът на ЕК ще бъде дъното, от което да се оттласнем

Министърът на правосъдието признава, че софтуерът за случайно разпределение на съдебните дела не е защитен от външна намеса

16:20 | 29.11.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Хр. Иванов: Докладът на ЕК ще бъде дъното, от което да се оттласнем

Следващият доклад за България по механизма за сътрудничество и проверка най-вероятно ще бъде негативен. Страната ни трябва да го възприеме като дъното, от което да започне да се оттласква. Това заяви правосъдният министър Христо Иванов в предаването „Брюксел 1“ по ТВ и радио Bulgaria On Air.

По думите му фактът, че Румъния най-вероятно ще получи втори пореден позитивен доклад, трябва да ни подейства мобилизиращо.

„Изглежда нашите съседи се справят доста по-добре. Те са на път да получат втори позитивен доклад, което е предпоставка за започване на интегриране в Шенгенската зона“, казва Иванов.

„Колкото по-бързо се стегнем и решим да си оправим къщата, толкова по-бързо ще излезем от механизма“, добавя той.

Министър Иванов признава, че софтуерът за т. нар. случайно разпределение на съдебните дела не е защитен от външна намеса.

„Софтуерът, който се използва за разпределение на делата, не е осигурен срещу нерегламентирана намеса“, заявява той по повод разпределението на делото за несъстоятелността на Корпоративна търговска банка (КТБ).

„Ние отдавна алармираме за това. Надявам се най-сетне да видим една адекватна реакция от ВСС по линия на това, че те трябва да погледнат фактите в очите и максимално бързо да съставят план за разрешаване на ситуацията“, добавя Христо Иванов.

Цялото интервю с министър Иванов вижте в 18 ч в предаването на телевизия Bulgaria On Air „Брюксел 1“ с водещ Милена Милотинова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 2
aldy
преди 9 години
Миии, предните са виновни. Нищо не може да се направи. Освен да се краде като за последно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
redcretin
преди 9 години
Тая песен я изкарвахте на бис няколко пъти вече - и дъното се оказваше все пред-последното. Хайде стига, да идва доклада и да хвърчат оставки - поемете отговорност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още