IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Християн Кръстев е новият изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ” ЕАД

За по-малко от три месеца това е четвъртата рокада в управленските постове на националния железопътен превозвач

16:39 | 28.08.13 г.
<p>
	<em>Снимка: БСП</em></p>

Снимка: БСП

Християн Кръстев е новият изпълнителен директор на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД. Днес той официално встъпи в длъжност, съобщиха от пресцентъра на холдинга.

Досегашният директор на дружеството Чавдар Трендафилов остава в ръководството като заместник-изпълнителен директор, отговарящ за контрола върху техническото състояние и безопасността на подвижния жп състав, уточнява се в съобщение до медиите.

Като основни приоритети в своята работа Християн Кръстев определи завършването на преговорите с кредиторите на БДЖ и предприемането на строги мерки за финансов контрол с цел преодоляване на затрудненото финансово състояние на дружеството. Освен това Кръстев ще работи за активна търговска политика, с която доверието на клиентите да бъде възстановено. 

Припомняме, че през юни в публичното просранство се появи информацията, че Кръстев ще стане заместник-министър на транспорта в правителството на Орешарски.  Той беше кандидат за депутат от БСП.

Биографичните данни за него сочат, че притежава магистърска степен по железопътен транспорт. Завършил е специалност „Железопътна техника – вагони” във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков”. Цялата му професионална кариера е преминала в системата на железниците, където е заемал различни ръководни длъжности в областта на експлоатацията на подвижния жп състав и товарните превози.

През последните две години Кръстев е бил и управител на частна транспортна фирма за извършване на железопътни транспортни услуги, поддръжка и ремонт на вагони и локомотиви и спедиционна дейност, допълват от пресцентъра на железницата.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още